16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Damacanada su satışları yasaklandı

Milas Belediyesi tarafından dolumu ve ana bayiliği yapılan Labranda suyunun, 19 litrelik damacanalarda satışı yasaklandı. Raporda, damacanaların imha edilmesi istendi. 

Labranda suyunun damacanalarda satışının yasaklanması ile ilgili bir açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, tüm bayilerin konuyla ilgili uyarıldığını, yanlışlığın dolum tesislerinde azot miktarında yapılan hatadan kaynaklandığını söyledi. 

Muğla Valiliği tarafından 'Tüm Belediyelere' ve 'Acil ve Günlüdür' koduyla gönderilen resmi yazıda, "Hacıapti Mahallesi Labranda Bulvarı üzerinde Milas Belediye Başkanlığı tarafından işletilen Labranda Doğal Kaynak Suyu 19 LT damacana dolum tesisinde dolumu yapılan sulardan numuneler alınarak İzmir Bölge Hıfzısıhha Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Kimyasal analiz raporlarında Bromat (BrO3) parametre değerleri, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'te bulunan Ek: 1 (b) ve (c) hükümlerine aykırı olduğundan aynı yönetmeliğin 48. maddesi uyarınca piyasada bulunan 19 Lt PC ve damacanaların imha edilmesi ve düzenlenen evrakların valiliğimize gönderilmesi hususunu rica ederim" ifadeleri yer aldı. 

Yazıda, damacanalara yeni dolumlar yapılması yasaklanırken, eski damacanaların da imha edilmesi istendi. 

Milas Belediyesi, konuyla ilgili olarak Labranda bayilerini uyararak damacanaların petlerle değiştirileceğini duyurdu. Bodrum Belediyesi de tüm bayilerdeki Labranda damacana suları toplayarak imha etti. 

Öte yandan Milas'ta Labranda su satışı gerçekleştirilen bazı bayilerde damacana su 
satışının sürdüğü gözlemlenirken Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın paniğe sevk olmasını gerektirecek bir durumun oluşmadığını belirterek, "Sorun Labranda suyuyla ilgili değil. Labranda suyunda üretimimiz halen devam ediyor. 5, 1,5 veya 0,5 litrelik sularımızın üretimi devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerimiz de burada. Sorun damacana tesisimizdeki cihazdaki uyumsuzluk. Ayar problemi var. Biz de uyumu sağlayan firmayla bağlantıya geçtik. Firma tüm Türkiye'de bu konuya sadece kendilerinin baktığını ve ancak 5 gün sonraya sıra verebileceklerini söyledi. Ayarlar yapıldıktan sonra çalışmalarımız devam edecek. Tek sorun damacanalarda. Diğer sularımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla. 5, 1,5 veya 0,5 litrelik sularımızı tüketebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 17:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?