22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dastari Bezi'nde defileli tanıtım

Muğla’nın el sanatları ürünleri, “Işığın İçinden Gelen Kızlar Projesi” çerçevesinde, İstanbul’da düzenlenen bir defileyle tanıtıldı. El dokuması ‘Dastari Bezi’ ünlü mankenler tarafından giyilerek tanıtımı gerçekleştirildi. Muğla Valiliği ve Tarabya Lions Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Işığın İçinden Gelen Kızlar” projesi kapsamında Muğla İl Özel İdare’ye bağlı Muğla El Sanatları Şirketi (MELSA) ürünleri standı açıldı.


Gecede bir konuşma yapan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, projeyle kızlarımızın eğitiminin ve el sanatlarının geliştirilmesinin yanında, Muğla’nın ünlü “Dastari Bezi”nin tanıtımının ve Muğla ilinin sahip olduğu turizm potansiyelinin en verimli bir şekilde pazarlanmasının hedeflendiğini belirtti.


Proje koordinatörü Nükhet Gözberk de, Muğla ve yöresinin seçkin el sanatları ürünlerinden “Dastari Bezi”nin tanıtımı amacıyla başlatılan “Işığın İçinden Gelen Kızlar” projesine, Muğla Valiliği’nce büyük destek verildiğini, Tarabya Lion kulübünün de bu projeye sahip çıkması sonucu, Modacı Mehmet Köymen ‘in Dastari Koleksiyonu ile bu seçkin defilenin ortaya çıktığını kaydetti.


İstanbul Növenpick Otel salonlarında düzenlenen defile öncesinde, Muğla ve yöresinin el dokuması ipekli el dokuma kumaşlarının ve üretiminin tanıtıldığı, MELSA tarafından hazırlanan film, belgesel niteliğinde katılımcılara tanıtıldı. Aynı yerde, MELSA ürünleriyle, Muğla ve yöresinin sahip olduğu turizm potansiyelinin gözler önüne serildiği bir Muğla Standı da açıldı. Daha sonra, ülkemizin ünlü mankenlerinin katıldığı ve “Dastari Bezi”nin konuklara sunulduğu seçkin defile gerçekleştirildi. Defilede ünlü sanatçı Yeşim Salkımın söylediği şarkı defileye ayrı bir renk kattı. Defilede, mankenlerden Ece Gürsel, Bahan Erdeniz, Merve İldeniz ve Irmak Atuk gibi mankenler, Muğla’nın Dastari bezini tanıttılar. Düzenlenen defileden elde edilen gelirler, Muğla ve yöresinde Dastari Bezinin üretiminde çalışan kızların eğitiminde kullanılacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:57:56
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 17:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?