5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Datça alev alev yandı

Muğla'nın Datça ilçesinde sarp ve dağlık arazide dün gece 23:30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın rüzgar ve karanlık nedeniyle sabah saatlerinde söndürülebildi. 

Datça’ya bağlı Sındı Köyü Örencik Mevkisi’ndeki sarp ve dağlık arazide kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda, dün (cumartesi) saat 23.30 sıralarında yangın başladı.

Köylülerden gelen ihbar üzerine Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 6 arazöz, 40 orman işçisi ve 2 iş makinesi bölgeye sevk edildi.

Söndürme ekipleri rüzgârın da başladığı bölgede müdahaleye başladı. Yetkililer, arazözlerin bölgede hareket edebilmesi için ağaçların kesilerek yol açıldığını ifade etti.

YOLLAR 7 SAATTE AÇILABİLDİ

Yangına havanın aydınlanmasıyla birlikte 3 uçak ve 5 helikopterle müdahale ediliyor. Helikopterler denizden aldıkları suyu yangının etkili olduğu bölgelere boşaltıyor.

Yaklaşık 50 arazöz ise iş makinelerinin 7 saat çalışarak açtığı yollardan yangının çıktığı noktaya ulaştı. Aydın ve Muğla'nın ilçelerinden bölgeye getirilen 250 orman işçisi yaklaşık 4 kilometre yürüdükten sonra yangının etkili olduğu 5 farklı noktadan yangına müdahale etmeye başladı.

Muğla'nın Milas ilçesinde dün çıkan orman yangınını söndürdükten sonra soğutma çalışması yapan ve Datça'da orman yangını çıkmasının ardından karayoluyla bölgeye ulaşan orman işçileri yaklaşık 28 saattir alevlerle mücadele ediyor.

Gece boyunca alevlerle mücadele ederek yorgun düşen işçilerden bazıları, yanan ormanlık alanların yakınında uyuya kaldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Söndürme çalışmalarına katılan Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, "Yangının çıkış nedeninin enerji nakil hatlarından kaynaklandığını düşünüyoruz, ancak bunu kesinleştiremedik.

Rüzgârın olmayışı ve arkadaşlarımızın özverili çalışmaları daha büyük alanlara yayılabilecek yangının 6 hektarda kalmasını sağladı" dedi.

Bugün saat 09.00 sıralarında kontrol altına alınan yangına, 5 helikopter, 2 uçak, 6 dozer, 45 arazöz, 16 teknik eleman, 9 ilk müdahale aracı, 320 orman işçisi ve çok sayıda köylü müdahale etti. Yangında 6 hektar orman alanı zarar gördü.

...
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2011 Pazar 13:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?