4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Datça'da aşiret kavgası!

Muğla'nın turistik ilçesi Datça'da, Şanlıurfalı iki aşiret üyesi arasında kavga çıktı. Kavgada biri ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Olay, Atatürk Caddesi'nde dün öğle saatlerinde çıktı. Şanlıurfa'nın Mırdaşi ile Badili aşiret mensupları arasında yaşanan gerginliğin geçen yıl Şanlıurfa'da yapılan muhtarlık seçimleri nedeniyle başladığı iddia edildi.

İki aşiret üyeleri arasında iki gün önce Şanlıurfa da meydana gelen kavgada bir kişinin yaralanması üzerine yeniden alevlenen husumet, Datça da inşaat işçiliği yapan aşiret üyeleri arasında taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Demir çubuk, sopa, kalas, taş ve tuğlalarla birbirine giren iki gruba müdahale eden olmadı. Olay yerine gelen gelen polisin müdahalesine rağmen olaylar bir süre daha devam etti. Olaylar yatışmayınca polis memurları havaya ateş ederek grupların birbirinden ayrılmasını sağladı. Kavgada, biri ağır dört kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 21 yaşındaki Mehmet Akbalık, Marmaris Devlet Hastanesi ne, Servet Akbalık, Mehmet Akbalık ve Adem Tekdağ da Datça Devlet Hastanesi nde tedavi altına alındı. Olaylar sebebiyle 25 kişi gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 10:30:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 12:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?