4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Davullu zurnalı tahliye

DAVUL ZURNALI TAHLİYE

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesi belediyesine 4 Haziran 2010 tarihinde düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucu 47'si tutuklu 30'u tutuksuz toplam 77 kişinin yargılandığı duruşma sonunda tutuklu sanık kalmadı.

Aralarında Turgutreis Belediye Eski Başkanı Anavatan Partili Ali Server Y.'nin de bulunduğu 47 kişi duruşmanın ikinci günü serbest bırakıldı. Tutuklu yakınları yaklaşık 300 araç konvoyu ile Bodrum'dan Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gelerek gece saat 02.00'ye kadar yakınlarının tahliyesini bekledi.

105 gündür cezaevinde tutuklu bulunan 47 kişinin duruşması sanık çokluğu nedeniyle Muğla Kapalı Spor Salonunda Salı günü başladı. İki gün devam eden duruşma sonunda Çarşamba günü saat 18.00'de duruşma sona erdi. İki gün devam eden duruşma sonunda tutuklu bulunan 47 kişinin tamamı için tahliye kararı çıktı. Tahliye kararının ardından Ali Server Y.'nin eşi Belgin Y., oğlu Serkan Y. ve diğer tutuklu yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

KOMPLO KURBANIYIZ

Cezaevinde tutuklu bulunan ve tahliyesine karar verilen Turgutreis Eski Belediye Başkanı Ali Server Y., adalete her zaman güvendiğini belirterek, "Karar bizim arzu ettiğimiz bir karardı. Adalet yerini buldu. Ülkemizde gerçekten hukukun üstünlüğü var. Biz her zaman hukukun üstünlüğünü içimizde hissettik. Bugünde haklılığımızı kanıtladık ve tahliye edildik" dedi. Bundan sonra yargı sürecinin başlayacağını anlatan Ali Server Y., şöyle konuştu: "Biz çok büyük ve müthiş bir komploya kurban gittik. Bu komplonun baş mimarı ne yazık ki benim görevi devrettiğim belediye başkanı ve yanındakilerdir. Onların hazırlamış olduğu senaryo ve komplo ile 45 kişi 3,5 ay cezaevinde yattı. Bunların vebalini nasıl ödeyecekler, vicdanları bakalım rahat mı? Önümüzdeki günlerde bunların hepsini göreceğiz. Bize bu komployu hazırlayanlar ile ilgili her türlü hukuki süreci başlatacağız. Bunu mahkeme heyetine de açıkladık. Biz bundan sonra hukuk yolu ile mücadele başlatıyoruz. Ama biz onların yaptığı gibi değil, hukuk yolu ile hakkımızı arayacağız. Ben de yarından itibaren tekrar siyasete başlıyorum. Kanımızda var çünkü."

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KARŞILANDILAR

Tahliye kararının çıkmasının ardından tutuklu yakınları ve arkadaşları Turgutreis'ten 300 konvoyluk araç ile Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinin önüne geldi. Cezaevi önünde toplanan kalabalık cezaevi önünü adeta karnaval alanına çevirdi. Davul zurna eşliğinde oynayan ve halay çeken kalabalık Ali Server Y. ve tutuklular için tezahüratta bulundu.

DAVUL ZURNALI TAHLİYE
DAVUL ZURNALI TAHLİYE
DAVUL ZURNALI TAHLİYE
DAVUL ZURNALI TAHLİYE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 09:58:01
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 10:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin Karakas IP: 84.44.7.xxx Tarih : 17.09.2010 10:03:34

Bu partiden yolu geçip de adı rüşvete karışmayan kalmadı malesef. İnşallah yargı haklıdır( ! ) da , o sebeple serbest kalmışlardır.