4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Defalarca yardım istemiş ve kovulmuş

ANNE EMİNE ARSLAN'IN ÇİLE DOLU HAYATI

Fethiye'de, dershane borcu için intihar ettiği iddia edilen Soner Semih Sipahi'nin annesinin 6 defa kaymakamlığa, 2 defa da belediyeye yardım başvurusunda bulunduğu belgelerle ortaya çıktı. Olayın ulusal basına yansımasından sonra açıklama yapan ilçe protokolü, 'Haberimiz olsa çözerdik bize gelmediler demişti.'

İntihar eden oğlu Soner Semih Sipahi'nin ardından Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çabaları sonunda iki ay tutuklu kaldığı Muğla Cezaevi'nden çıkan Emine Arslan'ın yaşanan acı olaylar öncesinde yardım çığlıklarına cevap alamadığı ortaya çıktı.

Acılı anne 2008 yılında eşinden boşanmış ve kızlık soyadı Arslan'ı kullanmaya başlamış. Emine Arslan'ın 6 kez Fethiye Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na nakit para, elektrik ve su fatura ödemeleri ve benzeri taleplerle başvurmuş.

Son olarak 2009 yılı Kasım ayında ödeyemediği elektrik ve su faturaları ödemesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuran Emine Arslan'ın talebine Kurul 'Kendisinin otellerde sezonluk çalıştığı ve iki oğlunun da çalışıyor olması' gerekçesiyle olumsuz cevap vermiş.

BENİ DİNLEMEDİLER

Evinde beş ay boyunca elektrikler kesik olduğu için yardım istediğini ama kimsenin kendilerine el uzatmadığını söyleyen Emine Arslan, şöyle konuştu: "Kaymakamlık ve sosyal yardımlaşmadan yardım istedim. Oradaki Hasan bey dört oğlun var git başımdan dedi, kovdu beni. Oğullarımın da benimde durumum iyi değil dedim. Durumum iyi olsa burada ne işim var dedim. Kaymakamlığa çıktım oradan da özel kalem müdürü hanım kovdu beni. Şikayetçiyim hepsinden. Bin lira su borcum vardı belediye başkanına çıktım, başkan yardımcısı Mehmet bey kovdu beni. Bana iş bulun dedim iş de bulmadılar başkan yok dediler kovdular beni. Hepsinden şikayetçiyim. Bu ne biçim kanun. Sadece kendim için değil herkes için adalet istiyorum böyle olmaz."

ÇİLE DOLU BİR YAŞAM

Tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevi'nden çıktıktan sonra intihar eden oğlunun mezarı başına koşan, oğlundan defalarca özür dileyerek gözyaşları içerisinde feryat eden anne Emine Arslan'ın aslında çile dolu bir hayatı var. Altı çocuk doğuran Emine Arslan'ın ilk evlat acısını 7 yaşında ölen kızı Arzu Nihal için yaşadığı ortaya çıktı. Bu acıyı hep yüreğinde taşıyan Arslan sonradan doğan kızına da Arzu ismini vererek acısını hafifletmeye çalışmış. Soner Semih Sipahi'nin intiharı ile ikinci kez evlat acısıyla yıkılan Emine Arslan'ın hayatının dönüm noktalarından bir tanesi de 2008 yılında eşinden boşanması olmuş.

ANNE EMİNE ARSLAN'IN ÇİLE DOLU HAYATI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 19:30:00
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?