22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Demokrasi için olumlu bir karar'

Anayasa Mahkemesi’nin AK Parti’nin kapatılmaması doğrultusundaki kararını değerlendiren Muğla İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, “Bu karar ülkemiz ve demokrasimiz için son derece olumlu bir karar” dedi.

Bu kararla birlikte aylardır devam eden belirsizliğin de ortadan kalktığını ifade eden Erkin, “Yargının en üst organı Anaya Mahkemesi, uzun zamandan beri ülke gündemini meşgul eden ve birçok dengeleri sarsan dava ile ilgili son kararı açıklayarak beklentileri giderdi. Adalete güvenerek, Mahkemenin verdiği karara saygı duymak ve uymak herkesin görevi olmalı. Yüce mahkeme, sayın başsavcının iddianamede belirttiği suç unsurlarının olmadığı kararını verdi ve kapatmayı kabul etmedi” ifadelerine yer verdi.


Kararın herkesi rahatlattığını belirten Erkin, “Eksikliklerimiz olabilir. AK Parti yüzde 47 oy ile halkın teveccühü ile iktidara geldi. İktidar olduğu sürede de hizmetleri ile kendini kanıtladı. Bu karar işadamından tarladaki çiftçiye kadar herkesi rahatlattı. Halk kendi oyu ile getirdiği hükümetleri isterse kendi oyları ile gönderir. Demokrasinin gereği de budur. Dava ülkemiz için en hayırlı bir şekilde sonuçlanmıştır” diye konuştu.


HİZMETLER DEVAM EDECEK
Bu kararla birlikte yatırımların da kaldığı yerden devam edeceğinin altını çizen Cem Erkin, “Belirsizlik ortadan kalktı. Aylardır yatırımlar durmuştu. Hükümetimiz Ankara’da, biz de yerelde hizmetlerimize devam edeceğiz. Üst düzey yöneticilerimiz ve bizler gerekli dersleri çıkarmalıyız. Başbakanımızın da dediği gibi gelişerek değişmek insanın en doğru doğasıdır. Ülkemizi güzel günler bekliyor. Yurt içi ve yurt dışı yatırımcıların ilgisi devam edecektir. Herkes şu an işini ve aşını düşünüyor. Başbakanımızın izinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere de değinen Erkin, “Bu kararla birlikte Yargı bağımsızlığını bir kez daha kanıtladı. Önümüzdeki yıl mart ayında yerel seçimler var. Bu yerel seçimler bir demokrasi şöleni olacak. O seçimlerde halkımızın karşısına çıkacak ve hesap vereceğiz. Halkın terazisi şaşmaz” sözlerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 16:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?