5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Denetim yapmazsanız namertsiniz!

KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitingleri kapsamında Muğla’da seçmenlerine seslendi. Kılıçdaroğlu, miting alanına kurulan sahneye mevcut milletvekilleri ve 12 Haziran seçimlerinde aday olan milletvekilleri ile birlikte çıktı. Muğlalılara seslenen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “Başbakan Kemal”, “Devrimci Kemal”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Muğla seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesildi.

Başbakan Erdoğan’a yine ‘Zamcı Recep’ benzetmesiyle seslenen Kılıçdaroğlu, “Çiftçi hayatından memnun mu? Dünyanın en pahalı gübresini, mazotunu, ilacını verirsin. Ürüne gelince hak ettiği parayı vermezsin. ‘Zamcı Recep’ dedim. Beyefendi alınmış. Bu kadar zamma ne denir? Zamcı Recep denir” diye konuştu.

ALDATANLAR VE KANDIRANLAR PARTİSİ

AK Parti’nin “İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün” sloganını da eleştiren Kılıçdaroğlu, 8 yıllık AK Parti iktidarını icraatlarını rakamlarla açıkladı:

“Bir slogan bulmuşlar, ‘İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ diye. 12 milyon 715 bin yoksul yarattılar. Hadi istikrar sürsün de görelim. 2 milyon 715 bin yoksula bir yılda 815 bin kişi eklediler. Bu istikrar değil. 2,5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölünce siz istikrar sürsün diyebilir misiniz? Çok uzağa gerek yok. Muğla’da annesi dershane taksitini ödeyemeyerek hapse giren çocuk intihar etmedi mi? 2002’de hapiste yaklaşık 60 bin kişi vardı. Nisan 2011’de ise bu rakam 60 binden 123 bine çıktı. İstikrar sürsün diyorlar değil mi? İşte istikrarları bu. Hapistekilerin çoğunun yatma nedeni kredi kartı, icra borcu, elektrik borcu. 8 yılda, 49 cezaevi yerine 49 fabrika yapsalardı en azından binlerce kişi iş bulurdu. İstikrar sürsün diyorlar işte onların istikrarı bu. Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi”

ÖSYM BAŞKANINA BİR ÇAĞRI DAHA

ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir’in istifa etmemesini de sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “1.7 milyon çocuğun umuduyla oynadılar. Bu işi yapan adamda o koltukta oturmaya devam ediyor. Bin defa söyledim! Ar damarın çatlamadıysa o koltuktan in! Önce ‘şifre yok, sonra sehven oldu sonra da şifre var, kopya çekeni bulamıyoruz’ dediler. Şifre varsa kopya vardır. Sen kalkıp millete yalan söylüyorsun. Bir de pişkin pişkin o koltukta oturuyorsun” dedi.

DENETLEMEZSEN NAMERTSİN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen polis baskınıyla ilgili ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Denetleyebilirsin. Hiç itirazımız yok. Denetim yapmazsanız namertsiniz. Her türlü denetime açığız biz. Senin yüreğin de gücün de İzmir’i baskı altına almaya yetmez. İzmir buna asla müsaade etmez”

TELEVİZYONA GEL

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Televizyona gel tartışalım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Meydanlarda beni eleştiriyor. Arşivler elinin altında. Senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle bir araya gelelim. El mi yaman bey mi yaman görelim. Karşıma çıkamıyor. Çıkabilir mi? Çıkması için mangal gibi yürek lazım. O yürek onda yok. ABD, Almanya gibi birçok ülkede seçim sürecinde siyasi liderler televizyon programlarına çıkıp tartışıyorlar. Karşıma çıkmaktan korkuyor. Yüreğin yetiyorsa çık karşıma hesaplaşalım. Neden çıkamıyor biliyor musunuz? Çünkü bizim verilemeyecek hesabımız yok, onların verilecek hesabı çok” diye konuştu.

Miting sonunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Belediye Başkanı Kazım Turan’a CHP rozeti taktı.

KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU İKTİDARA YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 18:39:01
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 22:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?