7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Denizlili işadamlarından Yatağan'a fabrika

Muğla İl Genel Meclisi toplantısına kısa bir ziyarette bulunan AK Parti Muğla Milletvekilleri Seyfi Terzibaşıoğlu ve Hasan Özyer, Denizlili işadamlarının Yatağan’da kuracakları çimento fabrikası hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Muğla’da Birlik Çimento’nun Kavaklıdere Yolu üzerinde kuracağı çimento fabrikasının kurulacağı arazide incelemelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekilleri dün beraberlerinde yatırımcı firmanın ortaklarından Anavatan Partisi (ANAP) 17. ve 18. dönem Denizli Milletvekili Aycan Çakıroğlular ile birlikte İl Genel Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Muğla İl Genel Meclisi Toplantısı’nda, çimento fabrikası ile ilgili bilgi veren Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, "Fabrika Yatağan’dan Kavaklıdere Yoluna 3 km girdikten sonra kuruluyor. Bu fabrika Türkiye’nin 40. ve en çevreci çimento fabrikası. Yatağan’a yapılacak bu fabrika, 130 milyon dolarlık bir yatırım. Çimento yapımında, Yatağan’da çıkan kömürün üzerindeki tabakayı kullanacaklar. Ayrıca termik santralde yanan kömürün külü de burada çimento yapımında değerlendirilecek. En önemlisi burada 750 kişi çalıştırılacak" şeklinde konuştu.

Milletvekili Terzibaşıoğlu’nun açıklaması İl Genel Meclisi’nde AK Parti’li ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Genel Meclisi üyeleri tarafından alkışlanırken, kürsüye gelen AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’de, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin istihdam sorunu olduğunu belirterek, "O nedenle bu fabrika Muğla’mız için çok önemli. Bir yıl içinde de faaliyete geçecek" dedi.

Konuşmasında İl Genel Meclisi üyelerini başarılı çalışmaları için kutlayan Özyer, "Sizleri burada birlik beraberlik içinde görmek mutluluk verici. Hepimiz, milletimizin bizlere verdiği görevleri yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Yerinden yönetime geçildikten sonra özellikle sizlere büyük görevler düşüyor. Yeni yasa ile yetkileriniz ve sorumluluklarınız arttı. Artık birer yerel parlamentersiniz. Daha çok çalışacaksınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:13:11
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 20:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?