8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Deprem gibi heyelan

Muğla’da son iki gün içinde yağış ve depremler nedeniyle daha önce heyelan oluşan alanda yine büyük çapta çatlaklar meydana geldi. Binalarda inceleme yapan yetkililer, konu hakkında rapor yazacak.

Erkan Çetin, Eşref Soydemir ve Zeki Uzun’a ait evlerde de hasar meydana gelmesi üzerine yerinde tespit amacıyla Muğla Sulh Hukuk Hakimi Suzan Kasapoğlu, Jeoloji Mühendisi RagıpTuzlacı, Köy Hizmetlerinden İnşaat Mühendisi Faysal Üzeyiroğlu ve Emlakçı Nail Mersin, evlerde oturulup oturulmayacağı yönünde incelemede bulundu.

Birkaç ay önce Kazım Pamuk’a ait arsa üzerine kat karşılığı bina yapmak isteyen Hüseyin Özaksu, inşaat alanında hafriyat çalışması yaparken, üst tarafta heyelan oluştu.

Heyelan sonrası Erkan Çetin’in evinde kaymalar ve çatlaklar oluştu. 3 katlı binada oturan ev sahibi ve kiracılar evi tahliye etti.

Yaklaşık 50 gün önce yaşanan heyelandan sonra Muğla Belediyesi’ne ait işçiler heyelan bölgesinde zarar gören evlerde takviye betonu dökerek evleri ayakta tutmaya çalıştı.

Erkan Çetin ve Zeki Uzun’un evi arasına takviye beton döken belediye ekiplerinin çalışmasına rağmen, iki gün önce yine heyelan yaşandı.

Yağmur ve depremler nedeniyle Erkan Çetin’in evinden itibaren 40 metrelik uzunluğunda, 8 metre derinliğinde yarıklar oluştuğu öğrenildi. Ayrıca Eşref Soydemir’in evinin de bodrum katında yarıklar oluştu.

Heyelanda en çok zararı gören Çetin, "Daha önce inşaat başlamadan önce defalarca uyardık. Belediyeye de bu konuda dilekçe verdik. Bizi dinleyen olmadı. İnşaat başlamadan önce de Hüseyin Özaksu’yu uyardık. Bir iki gün buradan ayrıldık. iki ev arasındaki mesafeyi korumamış ve heyelan oluşmuş. Bizim durumumuz ne olacak. Kendim kiraya gittim. Belediye işçileri takviye beton döküyor. Gelen tespit heyeti takviye betonların zemin kayalıklara inmedikten sonra bir işe yaramayacağını söylüyor. Şu anda benim zararım çok büyük. Mağdur durumdayım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 13:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?