4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Depremin karakutusu kayıp!

DEPREMİN KARA KUTUSU ÇALINDI

Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ı etkinlikleri çerçevesinden Muğla'ya gelen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Yüksek Mühendisi Doğan Kalafat'ın içinde son 5 yıllık çalışmalarının yer aldığı diz üstü bilgisayarı ile cep telefonunu çalındı.

Seminerin yapılacağı Muğla'ya gitmek için uçağa binen ve 4 Kasım Perşembe günü akşamı İstanbul'dan uçakla yola çıkan Kalafat, uçağın rötarı nedeniyle Bodrum-Milas Havalimanı'na 2 saat geç ulaştı. Kalafat, Bodrum'dan Muğla'ya giden son otobüsü kaçırdığı için taksi tutarak Milas-Güllük Kavşağı'na geldi. Bir süre sonra ise Muğla'ya giden bir araca binen Kalafat, yoldayken, diz üstü bilgisayarı, telefonu ve gözlüğünün bulunduğu sırt çantasını otobüs durağında unuttuğunu fark etti. 1 saat içinde geri dönen Kalafat, döndüğünde çantanın yerinde olmadığını görerek jandarmadan yardım istedi. Muğla'nın ve Türkiye'nin 5 yıllık deprem bilgileri ve bilimsel çalışmaların bulunduğu bilgisayardaki bazı bilgilerin çok önemli olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Jeofizik Yüksek Mühendisi Doğan Kalafat, çalınan çantasında önemli deprem bilgilerinin bulunduğunu belirterek, "Bilgisayarımda 4-5 yıllık çalışmalarım vardı. Özellikle bir yıllık yaptığım araştırmalar vardı. Ama bunlar yerine konulamayacak şeyler değildi. Burada önemli olan çantanın isim bandının sökülmüş olması ve kötü niyetli bir insan tarafından ele geçirilmiş olma ihtimalidir. İçerisinde son birkaç yıl içerisinde yaptığım önemli çalışmalar vardı. Basın tarafından iyi niyetli olarak abartıldı. Bulunmasına yönelik haberlerdi ama burada kurumla ilişkili herhangi bir sıkıntı yok. Tamamen benim kişisel çalışmalarım. Birkaç yıllık verim vardı içerisinde. Çantayı alan kişi bunları hiçbir şekilde kullanamayacaktır. Benim araştırmalarım değerli bilgilerimin çalınması üzüntü verici bir olaydır. Ancak kurumu zaafa uğratacak herhangi bir şey yoktur" dedi.

DEPREMİN KARA KUTUSU ÇALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 16:00:01
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 19:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?