22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Develer anaokulu için güreşti

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak beldesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen ve geliri ile yapımı devam eden anaokuluna katkı sağlanacağı bildirilen deve güreşleri şenliği sona erdi.


Yalıkavak Belediyesi tarafından Küdür mevkii Presen Koyu'nda düzenlenen güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. 110 devenin güreştiği şenlikte renkli görüntüler oluştu. Deve sahipleri ve görevliler; zaman zaman güreş tutuşmayan develeri güreştirmek için çaba harcadı, kimi zaman da ezilme tehlikesi ile karşıya karşıya kalıp güreş süresi dolan develeri ayırmaya çalıştı. Deve güreşlerini Muğla ve çevre illerden gelen yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği deve güreşlerinde deve
sahiplerine çeşitli ödül ve kupalar verildi. Yakınları, eş ve dostları ile deve güreşi izlemeye gelenler, güneşli ve güzel havada mangal keyfi yapıp davul zurna eşliğinde oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Şenlikleri Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ali Arslan da izledi.
Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, "Bu yıl 4.'sünü gerçekleştiğimiz deve güreşlerinde oldukça güzel bir ortam oluştu. Düşüncemiz, buradan elde edilecek gelir ile yapımı devam eden anaokuluna katkı sağlamak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 03:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?