16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Devlette Pina atışması

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda, denizi izinsiz dolduran MNG Holding’e ön izin verildiği dönem Milli Emlak Genel Müdürü olan İlyas Arlı, görüşü sorulan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “planın gönderilmesinde sakınca yok” yanıtı verdiğini söyledi.

Bu yanıtın “ön izne onay” anlamına geldiğini belirten Arlı, bu süreçte inşaat yapılamayacağını, ancak plan ve proje çalışmaları yürütülebileceğini bildirdi.

Edinilen bilgilere göre, Güllük’teki söz konusu bölgeye tesis kurulması, mendirek inşa edilmesi ve kıyı düzenlemesi kapsamında dolgu yapılmasına izin verilmesi amacıyla martta MNG Holding ile Maliye Bakanlığı arasında ön izin süreci başladı.

Ön izin sürecinde, bölgenin kültür merkezi kapsamında yer alması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da görüş istendi. Dönemin Milli Emlak Müdürü ve Halen DMO Yönetim Kurulu Başkanı olan Arlı da, konuyla ilgili görüşü sorulan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İmar planı tekliflerinin tarafımıza verilmesinde sakınca yoktur” yanıtı verdiğini söyledi. Bunun, firmaya ön izin verilmesinin onaylandığı anlamına geldiğini belirten Arlı, ön izin için yazı yazılan kurumun olumsuz görüş belirtmesi halinde bu iznin çıkmayacağını vurguladı. Arlı, ön izin sürecinin ardından, firmanın, bölgede kurmak istediği tesise ilişkin planlarını sunacağını, bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeniden görüş istenmesi gerektiğini kaydetti.

‘Dolgu yapın dememişiz’
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ise ön izin talebi doğrultusunda verilen görüş için, “Bize bir plan gönderirseniz size görüşlerimizi bildirelim, demişiz. Yoksa istediğiniz gibi dolgu yapın dememişiz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Güllük Körfezi ile ilgili hazırlanacak projeyi bekleyeceğini belirterek, “Deniz kıyıları değerlendirilmez diye bir şey yok ama uygun bir proje gelmezse reddedilir” dedi.

Ödül veren personele inceleme
MNG’ye Turizm Haftası nedeniyle verilen ödüle ilişkin tartışma da sürüyor. CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un soru önergesine yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ödül törenine katılan bakanlık personeli hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi. Nisanda yapılan törende Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ile Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Yusuf Demir tarafından verilen plaketi, MNG temsilcisi Sinan Karaağaçlı almıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 09:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?