16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Din görevlilerine seminer

Muğla İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlileri için Etkili İletişim ve Duygu Paylaşımı konusunda seminer verildi.

Müftülük salonunda gerçekleşen hizmet içi eğitim seminerine Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncer Asunakutlu katılırken, semineri Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, İl Müftü Yardımcısı Salih Akcan ile din görevlileri izledi.

Seminer öncesi konuşan Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde üniversitenin akademik kadrosundan yararlanması amaçladıklarını ve bu çerçevede bu tür hizmet içi eğitim seminerlerini düzenlediklerini söyledi. Din görevlilerinin toplum eğitiminde önemli bir rol üstlendiğini belirten İl Müftüsü Kaya, “Din görevlilerinin daha verimli çalışabilmesi için bu tür hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyoruz. 2009 yılında da bu tür hizmet içi eğitim seminerlerimiz devam edecek. Üniversitemizin akademik kadrosundan yararlanmayı amaçlıyoruz. Bizlere bu konuda destek veren üniversitemiz yönetimine ve öğretim üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Din görevlilerine Etkili İletişim ve Duygu Paylaşımı konusunda seminer veren Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncer Asunakutlu, “Bir insan başarılı olabileceğine inanırsa kesin başarılı olur. Yeter ki başarılı olacaklarına inansınlar. İnsanlar doğuştan ahlaklı ve yetenekli doğarlar. Bir insan yeteneklerini ne kadar çok kullanırsa o kadar başarılı olur. Herkes yeteneklerini sergilerse ülkemizde büyük bir hizmet yarışı olur. İnsan beyni 4 milyon kelime ile 1 milyon resmi hafızasında tutabiliyor. Dünyada böyle bir bilgisayar yok. Üst kademede bir yakını olan yeteneksiz birisi önemli bir mevkide çalışırken, gerçekten bu yeri hak eden yetenekli birisi ise işsiz kalabiliyor. Bürokrasinin bu temel arızası mutlaka giderilmeli” dedi.

İnsanların kendini ifade edebilmesi için mutlaka çok kelime haznesine sahip olmaları gerektiğinin altını çizen Asunakutlu, “Bir insan kelime hazinesi ne kadar zengin ise kendini o kadar güzel ifade eder. Bir insanın lider olabilmesi için en başta adil olması gerekir. Ayrıca lider olmak isteyen kişinin çevresinde izleyicileri olmalı. Öte yandan liderlik çok büyük sorumluluk ister” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 14:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?