16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Din görevlilerine uyarı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Fethiye Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin sonuncusu dün Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Saat 15.00’de başlayan etkinlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er “Din Hizmetlerinde Verimlilik” konulu bir konferans sundu.
Sade ve örnekli anlatımıyla dikkati çeken Prof. Dr. Er, konuşmasında verilere dayanarak Türk toplumunun ahlaki çöküntü yaşamakta olduğunu ortaya koydu. Buna karşı bir proje uygulamaya başladıklarını ilan eden Er, “Türkiye’de bugün 80 bin 126 cami var. Bu da günde en az 400 bin dini faaliyet yapılmakta olduğunu gösterir. 2006 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine baktığımızda 40 saniyede bir insanların mala ve cana kastetmekte olduğu sonucuna varabiliriz. Gençler arasında vahşet almış yürümüştür günümüzde. Uyuşturucu kullanımı ilkokul çağına kadar düşmüş durumdadır. Bu yaşananlar karşısında bana ne diyemezsiniz elbette. Toplumumuz din adamlarına büyük itibar etmektedir. Sizler bu itibarın hakkını vermelisiniz. Toplumda sosyal ahlak endeksli dindarlık noktasında arzu ettiğimiz seviyede değiliz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sosyal ahlak endeksli bir proje başlattık. Bu itibarın çıtasını yükseltmek hedefindeyiz. Görevimiz, misyonumuz gereği sorumluluk sahasında cana kıyma vesaire yaşanan üzücü olaylardan sorumluluk duymalı ve bu sorumluluk duygusu altında görevimizi yapmalıyız” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 12:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?