7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Dinamitle yakalanan balıklar denize döküldü

Muğla Fethiye’de dinamitle yakalandığı için balık halinde müşteri bulamayan balıklar, tekrar denize dökülünce karaya vurdu.

Sahil yolundan Çalış’a giderken çok sayıda balığın deniz kenarına vurması üzerine yapılan araştırmalar üzerine, 7 kasa çinekop ve lopa balığının dinamit patlatılarak yakalandığı ve Fethiye Balık Pazarı’nda alıcı bulamaması üzerine Fethiye Körfezi’ne döküldüğü öğrenildi.

Çevredeki vatandaşlar, sahile vuran balıkların kokusundan çok rahatsız olduklarını söyledi. Yetkililer ise, balıkları bu şekilde katledenlerin arandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 16:20:28
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 21:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan kaya IP: 194.27.153.xxx Tarih : 22.03.2005 18:00:24
ben bir balık avcısıyım ve aynı zamanda bir dalgıçım.bu tür yasak avlananların balık avlamaya verdiği zarar bir yana bir de bilinmeyen bir tehlikeside var.diğelim ki belirli bir kilometre içerisinde bir dinamit atıldı.ne olur.o bölgedeki bütün canlıö hayatın yok oldunu gibi o bölgede dalış yapan bütün dalgıçların da ölme riski çok yüksektir.daldığında aşırı bir şekilde olan bu gürültü vücuda artı bir mekanizma gerektirdiği için dalgıç buna dayanamayıp bayılır ve bayılmanın uzun sürmesi halinde malesef ölümle sonuçlanma riski çok yüksek.lütfen dinamitle balık avcılığı yapmayalım yapanada engel olalım.olmassak kıyılarımızda 10 yıla kadar kısa bir sürede canlı hayat bitmiş ve yenilenmesi uzun yıllar sürecek bir kayıba sebebiyet verecektir.saygılarımla doğan kaya...