4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Diriliş seyirciyi ağlattı

“DİRİLİŞ” MUĞLA’DA SAHNELENDİ

Şu Çılgın Türkler adlı kitabın Yazarı Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve Çanakkale Zaferinin anlatıldığı ‘Diriliş’ adlı romanın tiyatrosu Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Muğlalılarla buluştu.

Turgut Özakman’ın yazdığı Diriliş adlı romanın, Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılması ile sahnelenen tiyatroyu, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı ve çok sayıda sanatsever izledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda, milli mücadelede bir zaferin başlangıcı olan Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış’ta binlerce insanın ölümü sürüklenmesi konu edilirken, oyunu izleyen çok sayıda sanatsever gözyaşlarına hakim olamadı.

13 kişilik bir ekiple hazırlanan oyunun bugüne kadar 230 kez sahnelendiğini belirten Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem, oyunun Muğla’dan sonra Ula ilçesinde ve Antalya’da sahneleneceğini, daha sonra ise İç Anadolu turnesine başlayacaklarını söyledi. Gündem 15 Mart tarihinde Şu Çılgın Türkler adlı oyunla yeniden Muğla’da olacaklarını sözlerine ekledi.

“DİRİLİŞ” MUĞLA’DA SAHNELENDİ
“DİRİLİŞ” MUĞLA’DA SAHNELENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 12:59:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 16:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?