6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Dış Hatlar Terminali yağmura yenildi

YAP- işlet- devret modeliyle' 150 milyon dolara mal olan ve açılışı 8 Eylül 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Dalaman Havalimanı ATM Dış Hatlar Terminali'nin çatısı, şiddetli yağan yağmur nedeniyle aktı. Terminalin yolcu giriş iç, pasaport kontrol, check-in salonu ve uçağa biniş körüklerinin bulunduğu noktalarda akan yerlere kovalar yerleştirildi.

Muğla ve çevresinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış, yeni yapılan ve proje ödülü aldığı belirtilen 10 milyon yolcu kapasiteli Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin de akmasına neden oldu. Turistler, akan yerlere konulan kovaları görünce şaşırdı. 

Özellikle yolcu giriş bölümündeki su birikintisi salona girişi engelledi. Pasaport kontrol ve check-in salonununda bazı yerlerinde akıntı olması üzerine yolcular, akıntının olmadığı bölümlere doğru kaydırıldı.

Uçağa geçiş körüklerindeki akıntıları gidermek içinde poşet sarılarak, çözüm arandı. Çatıdaki akıntı yüksek paralar ödeyerek havalimanından işyeri kiralayan işyeri sahiplerinin de tepkisine neden oldu. Dalaman Havalimanı yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmazken, içeriden görüntü alınmasına da izin vermedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?