6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Diyaliz hastalarına ücretsiz servis

Son yıllarda yaptığı önemli çalışmalarla hizmet kalitesini arttıran Muğla Devlet Hastanesi, daha önceleri sadece özel hastanelerde uygulanan diyaliz hastaları için servis aracı hizmetini yaptığı ihaleyle uygulamaya koydu. 

Özel sektör kanalıyla hizmete konulan servis araçları sayesinde diyaliz hastalarına daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyleyen Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Özman, "Bu hizmet daha önceleri sadece özel hastanelerde veriliyordu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz taşıma ihalesiyle bu hizmeti Muğla Devlet Hastanesi'nde de uygulamaya koyduk. Uygulama öncesinde imkanları yetersiz olan bazı diyaliz hastalarımız tedaviye gelmekte zorluk çekiyor ve mağdur oluyordu. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla böyle bir hizmet alımı gerçekleştirdik. Amacımız, hizmet kalitemizi gün geçtikçe arttırmak" dedi. 

Kaliteli hizmet adına yapılan özelleştirme çalışmalarının devam edeceğini belirten Başhekim Özman, "Hastanemizde daha önce güvenlik, temizlik ve bilgisayar veri yükleme hizmetleri özel sektör kanalıyla gerçekleştiriliyordu. Şimdi bunlara diyaliz hastalarının taşınması da eklendi. Önümüzdeki günlerde radyoloji hizmetleri özelleştirme ihalesi de yapılacak. İhalenin ardından uygulamaya girecek olan servis sayesinde vatandaşlarımız ceplerinden tek kuruş ödemeden her türlü radyoloji hizmetinden yararlanabilecekler. Hastalarımız için kaliteli hizmet adına yaptığımız özelleştirme çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. 

Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 45 diyaliz hastası ise, hastanenin özel sektör kanalıyla yaptığı bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Uygulama öncesinde maddi imkanların yetersizliği sebebiyle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen hastalar, "Uygulamanın ardından rahatça hastaneye gelip, tedavi olabiliyoruz. Servis araçlarımız çok rahat. Hastaneye gelişimizde, yolculuk esnasında ya da evlerimize geri dönmemizde herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Muğla Devlet Hastanesi Başhekimimiz İbrahim Özman'a teşekkür ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?