4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Doktor ihmali mi öldürdü?

FETHİYE’DE DOKTOR İHMALİYLE ÖLÜM İDDİASI

Fethiye’de doğumdan sonra hastanede hayatını kaybeden kadının ölümünde doktor ihmali olduğunu söyleyen ailesi savcılığa başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, doğum sancılarının başlaması üzerine ailesi tarafından dün Fethiye Devlet Hastanesine götürülen 24 yaşındaki Güler Güler adlı genç kadın burada erkek bebek dünyaya getirdi. Sezaryenle gerçekleşen doğum sonrası fenalaşan anne kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kadir adı verilen bebeği doğurduktan hemen sonra hayatını kaybeden genç kadının yakınları olayda doktor ihmali olduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başvuru üzerine savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatarak, Güler’in ailesi ve iddiaya konu olan Fethiye Devlet Hastanesi personelinin ifadesini aldı.

Genç kadının cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Eşini kaybetmesinin ardından yeni doğan bebeğine sarılarak ağlayan acılı eş Sefa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin hastanede görev yapan doktor N.D’nin kontrolünde olduğunu belirterek “Doktor eşime sezaryenle doğum yaptırdıktan sonra hastaneden ayrıldı. Eşime doktor gittikten sonra yeterince ilgi gösterilmedi. Eşim bebeğin doğumundan sonra yaşamını yitirdi. Eşimin ölümünün savcılıkça araştırılmasını istiyorum. Doktor ve ilgililerden şikayetçiyim. Ocağımızı yıktılar” dedi.

Kızını kaybeden anne Esme Sülük ise “Hastanede hiç ilgilenmediler. Herkes seyirci kaldı. Ne olduğunu bile anlayamadım. Sapasağlam kızımı kaybettim. Kızım hastanedekilerin ihmali sonucu genç yaşta öldü” dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 19:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?