5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Doktora çirkin saldırı!

MİLAS’TA DOKTORA ÇİRKİN SALDIRI

Muğla’nın Milas ilçesinde bir doktor, hasta yakını tarafından darp edildi. Kalabalığı fırsat bilen saldırgan kayıplara karıştı.

İzan Özel Sağlık Hastanesi’nde meydana gelen olayda çocuk doktoru Göksun Şekerler saldırıya uğradı. Çocuğunun kolunda aşı nedeniyle oluşan şişlikten endişe duyan hasta yakını, acil görevlilerinin ‘Poliklinikte tedavi olması gerekiyor’ yanıtının ardından, hastanenin ikinci katındaki çocuk servisine çıktı. Sıra bekleyen hastaları dikkate almadan Dr. Şekerler’in odasına giren saldırgan, doktorun ‘durum acil değil’ sözüne sinirlenerek yumruklu saldırıda bulundu. Gözlüğü kırılan doktorun imdadına gürültüyü duyan hastane çalışanları yetişti.

Saldırı olayını anlatan Dr. Şekerler, “Hasta muayenesi yapıyordum. Bir şahıs çocuğuna sağlık ocağında aşı yapıldığını ve ardından kolunun şiştiğini, acile getirdiklerini fakat acilden bana yönlendirdiklerini söyledi. Ben çocuğun koluna baktım. Acil bir durumu yoktu. Zaten acil vakalarda acil bölümünden beni çağırırlar. Hastaları bana göndermezler. Kendilerine beklemelerini söyledim. Bu arada bana küfür etmeye ve ses tonunu yükseltmeye başladı. Daha sonra ise üzerime gelerek darp etti” dedi.

Saldırıyı Muğla Tabip Odası da kınadı. İzan Özel Sağlık Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısına 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi çalışanları da katıldı.

Muğla Tabipler Odası Başkanı Naki Bulut Muğla genelinde son 4 ayda 3 doktorun saldırıya uğradığını ifade ederek; “İlimizde, son 4 ayda 3 meslektaşımız hastalarına yardımcı olmaya, onlara şifa bulmaya çalışırken hasta ve yakınları tarafından darp edilmiş, şiddete maruz kalmışlardır. Bu kısa süre içinde artarda yaşanan bu şiddet olayları hekimlerin nasıl sağlıksız koşullarda çalıştığının önemli bir göstergesidir. Görevini hastalara saygı çerçevesinde yapmaya çalışan meslektaşımız Dr. Göksun Şekerler’in olay sonrası morali son derece bozulmuş ve mesleğinden soğuma noktasına gelmiştir” dedi.

Bulut, yaşanan olaylardan hükümetin sağlık politikasını da sorumlu tutarak “Sonuçta, bu kötü sağlık politikalarından en büyük zararı yine halkımız görecektir” ifadelerine yer verdi.

MİLAS’TA DOKTORA ÇİRKİN SALDIRI
MİLAS’TA DOKTORA ÇİRKİN SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 14:46:01
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 15:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?