8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dolandırıcı bankacıya rekor ceza

Banka gibi müşteri hesaplarından başka müşterilere faiz veren ve 1998 yılında bir müşterinin şikayeti üzerine ortaya çıkan dolandırıcılık olayı ile ilgili bir süredir tutuksuz yargılanan gişe memuru Ali Veysel Yapıcı, 20 yıl hapse mahkum oldu.

1998 yılında Yaşarbank Muğla şubesinde müşteri temsilcisi olarak çalışan ve halk arasında ’Ali bank’ diye bilinan Ali Veysel Yapıcı, 131 kişinin hesabından yaklaşık 2 trilyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanmış ve 26 ay cezaevinde yatmıştı.

Bu olayla ilgili olarak Ali Veysel Yapıcı hakkında, "İhtilasen Zimmet" suçundan, Yaşarbank Müdürü Ahmet Akkoyun hakkında da "zimmete sebebiyet vermekten" Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 7 yıl süren dava sonrasında mahkeme heyeti, önceki gün dosyayı karara bağladı. Ali Veysel Yapıcı’dan son sözünü soran mahkeme heyetine Yapıcı, "Ben suçsuzum, beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Ali Veysel Yapıcı’yı 20 yıl hapis ve ve 3 trilyon 482 milyar 826 milyon lira para cezasına çarptırdı. Heyet ayrıca şube müdürü Ahmet Akkoyun hakkında koğuşturmaya gerek olmadığını iddiasıyla beraatine karar verdi. Ali Veysel Yapıcı’nın avukatı Birdal Işık’ın kararı temyiz edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?