16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

'Dolguyu ben tespit ettim'

MNG Holding’e turizm ödülü verdiği gerekçesiyle görevden alınan Kültür ve Turizm İlçe Müdür Vekili Yusuf Demir, bugüne kadar memur olduğu için konuşmadığını söyledi

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası ve Çomça Koyu’nda, kaçak olarak denizi doldurduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan ve para cezası verilen MNG Holding AŞ’nin yöneticisi Sinan Karaağaçlı’ya turizm haftası nedeniyle teşekkür plaketi verdiği gerekçesiyle görevden alınan Kültür ve Turizm İlçe Müdür Vekili Yusuf Demir, suskunluğunu bozdu.
Emekli olan ve bugüne kadar memur olduğu için konuşmadığını belirten Demir, MNG’nin dolgu çalışmasını ilk tespit edenin kendisi olduğunu ve durumu kaymakamlığa bildirdiğini söyledi.

Teşekkür ayrı, ceza ayrı
Görevden alındıktan sonra devam ettiği Milas Kütüphane Müdürlüğü’nden 16 Temmuz 2008’de emekli olan Yusuf Demir, basın açıklaması yaptı. Demir, “Plaket alanların isimlerini kendim tespit ettim. Kimseye ödül vermedim. Sadece ilçemize yatırım yapanlara teşekkür ettim. Teşekkür ayrı, ceza ayrı şeydir. MNG kötü bir şey yapmış olabilir. Fakat, ilçemize yatırım yapan bir firma” dedi.
32 yıl devlete hizmet eden biri olarak yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu belirten Demir, şunları söyledi: “Dolgu taraftarı, doğa düşmanı olarak gösterildik. Oysa görevde bulunduğum süre içinde beş kez Nevruz kutlaması yaparak yaklaşık 8 bin 500 fidan dikilmesini sağladım.


MNG’nin yapmış olduğu dolgu çalışmasını ilk olarak tespit eden kişiyim. Bu durumu 3 Mart 2008’de düzenlediğim belgelerle kaymakamlığa bildirdim. Bizim hiç kimseye ‘Denize dolgu yapın’ deme yetkimiz yok. MNG çalışma için 1 Ocak 2008’de talepte bulunmuş fakat talebine cevap beklemeden çalışmalara başlamış.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 11:09:11
Güncelleme :20 Temmuz 2008 Pazar 15:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?