4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Dolu değil, afet!

DOLU DEĞİL, AFET

Muğla'da, yağmur ve dolu çiftçiyi vurdu. Yağmur ve dolu sonrası fırtına çıktı. Kötekli Mahallesindeki Salih Zeki Gür İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki okaliptüs ağacını fırtına ortadan ikiye böldü.

Muğla merkeze bağlı Ortaköy'de fındıktan daha büyüklükte yağan dolu ekili alanlarda hasara neden oldu. Muğla-Denizli karayolu üzerinde 35 dönüm arazi üzerine ekili tütünün tamamı telef olurken, zararın 55-60 bin TL olduğu açıklandı.

Yağmur ve dolu Gülağzı köyü, Kötekli Mahallesi, Ortaköy ve Yaraş köylerinde etkili oldu. 35 dönüm tütün ekili alanının doludan telef olduğunu söyleyen çiftçi Nuri Düzgün, şöyle konuştu:

"Yarım saat içinde tüm emeğim boşa gitti. Önce yağmur ve ardından fındıktan daha büyüklükte yağan dolu ekili tütünleri etkiledi. Tarladaki tütün yaprakları ve tütün uçları tamamen kırıldı. Şirketle sözleşme yapmıştım. Zararım çok büyük. Hasar tespit için Ziraat Odası ve Tarım İl Müdürlüğü'nden ekspertiz çağıracağım. Elimde avucumda ne varsa tarlaya yatırdım. Zararım en az 55-60 bin TL. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum."

DOLU DEĞİL, AFET
DOLU DEĞİL, AFET
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 11:31:03
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?