22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Dönercilere hijyen denetimi

Fethiye Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü, dış ortamda döner satan esnafa karşı denetimlere başladı. Tüberküloz ve verem gibi hastalıklara davetiye çıkardığı öne sürülen dönerciler sıkı bir denetimden geçiriliyor. 

Şehir merkezindeki iş yerlerinde, dış etkenlere açık şekilde döner yaptığı ve sattığı belirlenen işletmeler hakkında tutanak hazırlanarak haklarında yasal işlem başlatıldı. Yapılan denetimlerde döner satışı yapan işletmelerin yarıdan fazlasının sağlık şartlarını yerine getirmediği tespit edildi. Yapılan uyarı işlemlerinin ardından bu olumsuz durumunu düzeltmeyen işletmelere 5 bin YTL ceza uygulanacağı belirtildi. 

Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Denetmeni Hatice Arslan, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesi olarak dış ortama açık alanda döner yapan ve satan işletmeleri ilçe genelinde tespit ettiklerini belirterek "Bu işletmelerle ilgili tutanak hazırlayıp bir raporla birlikte Fethiye Belediyesi'ne sunacağız. Dış ortama açık alanda döner satılması tüberküloz, verem ve gıda zehirlenmesi gibi rahatsızlıklara davetiye çıkarmaktadır. Dönerlerin işletme içerisinde havalandırmaya bağlı sistemde üretilmesi gerekli. 

Uyarının ardından yine kurallara uymayan işletmeleri 5 bin YTL para cezası beklemektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 18:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?