4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

DP İl Başkanı görevden alındı

DP İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Demokrat Parti (DP) Muğla Merkez İlçe Teşkilatından sonra DP İl Teşkilatı da DP Genel Merkezi tarafından görevden alındı.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in yeniden partiye dönmesi isteyen DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz ve il yönetiminden oluşan 61 kişi Genel merkezce görevden el çektirildi.Hafta içinde Muğla’ya gelen iki Genel İdare Kurulu üyesi, il yönetimi ile görüşmüştü. Genel İdare Kurulu üyeleri daha Ankara’ya varmadan DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık’ın il yönetiminin görevden alındığı yazısı geldi. Uyanık, Muğla il yönetim kuruluna gönderdiği yazıda, "Muğla il yönetim kurulunun yetersiz olduğu, partide birlik ve beraberliği sağlayamadığı, teşkilatlarda şevk ve heyecan kalmadığı, birleştirici ve bütünleştirici yeni bir yönetime ihtiyaç olduğu' gerekçesiyle mevcut Muğla İl Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı görevden alındığını bildirdi.

Görevinden alınan DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz, yaptığı açıklamada, Muğla tabanı olarak eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in Genel Başkan olmasını istediklerini belirterek, bunun görevden alınmalarında sebep olabileceğini belirtti. Kapiz, görevden alınmalarında Genel İdare Kurulu üyesi eski Muğla milletvekili Latif Sakıcı'nın da Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’a baskısı olduğunu ileri sürdü.

DP Muğla İl ve Merkez İlçe yönetiminin Genel merkez tarafından görevden alınmasının ardından, ilçelerde de istifaların olabileceği öğrenildi. Yaklaşık 7 ilçe teşkilatının görevlerinden istifa edebileceği öğrenilirken, İl ve Merkez İlçe teşkilatlarına atamaların da önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 18:42:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 18:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?