16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

'Dullara yardım yapılmasın'

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde Milli Piyango satarak hayatını kazanan ve ’Dondurmam Gaymak’ filmindeki rolüyle de bir anda şöhreti yakalayan ortopedik özürlü 46 yaşındaki Metin Yıldız, evlenememekten şikáyetçi.

Yıldız, Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin’e çıkarak, "Dullara para yardımını kesin lütfen, para aldıkları için evlenemiyoruz" dedi. Uzun zamandan bu yana arzuladığı bir hayat arkadaşı bulamamanın sıkıntısıyla soluğu Çomaktekin’in makamında aldığını belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Kaymakama dullara para vermeyin demek için çıktım. Hangi dul kadına gitsem bakıyorum ki kaymakamlıktan dul yardımı alıyor. Parası olan dul kocaya gelmiyor. Dullar aldıkları yardım ile kendi hayatlarını kurtarıyor. Böyle bir teklif olduğu zaman da kabul etmiyorlar. Ama sıkıntıları olduğunda bunu giderecek yerleri olmasa (gidip bir kocaya varayım) diye düşünebilirler. Bu nedenle dul aylığının kaldırılmasını istedim. Kaymakama (Eğer dul yardımını kaldırmıyorsanız o zaman beni evlendirin) dedim. Çok güldü, evlenmeme yardım edeceğini söyledi."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 11:04:12
Güncelleme :3 Kasım 2008 Pazartesi 09:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?