4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Dünya arıcıları toplanıyor

DÜNYA ARICILARI MUĞLA’DA TOPLANIYOR

Birincisi 2008 yılında düzenlenen Uluslar arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’nin ikincisi 5-8 Ekim tarihleri arasında Muğla Üniversitesinde Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapılacak.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ayrıca Muğla Valiliği tarafından da desteklenen kongreye yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim insanı katılacak.

Kongre ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, “İlk kongremizi 2008 yılında yapmıştık. Bundan sonra kongrelerimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Muğla arıcılık ve çam balı üretiminde bir dünya markası. İlk kongremize yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı ile arıcılar katılmıştı. Bu yılki kongremize de 11 ülkeden 23 bilim insanı katılacak. Ayrıca ilk kongreye çağırmadığımız Çin ve Kanada’dan bilim adamları çağırdık. Çin arıcılık ve bal konusun da dünya lideri. Bir kovandan 100 litre arı sütü aldıklarını söylüyorlar. Çin’den gelen bilim adamlarından bu verimliliğin nedenlerini anlatmalarını isteyeceğiz. Ayrıca Ortadoğu ülkelerinden 300-400 kişinin katılmasını bekliyoruz. 4 gün sürecek kongreye 3 binin üzerinde bir katılım olacağını planlıyoruz” dedi.

Muğla Üniversitesinde düzenlenecek kongreye tarım ve arıcılık sektöründen herkesin ilgi göstermesini ve katılmasını beklediklerini ifade eden MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, “Kongrenin tanıtımı için bir yıl öncesinden çalışmalara başladık. Köy kahvelerinde kongreyi ve önemini anlattık. Muğla Valimiz Sayın Fatih Şahin bizlere her konuda maddi ve manevi olarak büyük destek veriyor. Sektörümüz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYA ARICILARI MUĞLA’DA TOPLANIYOR
DÜNYA ARICILARI MUĞLA’DA TOPLANIYOR
DÜNYA ARICILARI MUĞLA’DA TOPLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 16:34:01
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 16:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?