4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Egeli Demokratların Bodrum buluşması

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Bodrum'da "Ege'li Demokratların Bodrum Buluşması" mitinginde partililere seslendi.

Cindoruk, İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde bölge ekonomisinde önemli bir paya sahip olan turizm başta olmak üzere tarım ve hayvancılıktan söz eden konuşmasında iktidara yüklendi. "Yunan kardeşlerimize buradan bir mektup gönderelim" diyen Cindoruk, "Onlara diyelim ki sizi Avrupa Birliği değil Türk-Yunan dostluğu kurtarır. Gelin bizimle dost olun. Bu güzel denizleri paylaşalım, bu güzel denizlerde hem siyaset ortaklığı yapalım hem turizm hem ticaret. Bakınız Yunan kardeşlerimizin buna ihtiyaçları var. Celal Bayar, Menderes, Karamanlis gibi değerli devlet adamlarının başlattığı bu dostluğa buradan selam yolluyorum" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, tarım sektörüyle ilgili olarak da, "Partimizin, 1995 yılında iktidar olduğu dönemde 1 asit zeytinyağının litresi 5 liraydı. Bugün ise 3 buçuk lira. 1992 yılında 1 kilogram tütün 35 lira, bugün ise sadece 8 lira. Buğdayda da değişen bir şey yok. 1997 yılında 1 litre mazot, 1 buçuk kilo buğdayla alınabiliyordu. Bugün 1 litre mazot için, 6 kilo buğday satmak zorunda buğday ekicisi çiftçilerimiz. 2000 yılında Milas'ta, 52 bin hektar pamuk ekimi yapılırken, bu gün maalesef 4 bin 500 hektara düşmüş. Milas'ta 1997 yılında 2 bin 250 çiftçi ailesi vardı, bu sayı 2009 yılında 120 aileye inmiş. Gelin bunları düzeltmek için siyaseti ciddi yapan partilere, yani övünerek söylüyorum Demokratik Parti'ye destek verin. Biz meseleleri biliyoruz. Geçmişte bu meseleleri çözdük yine çözeriz. Bu iktidar çözüm yerine düğüm atıyor. Biz o düğümleri de çözeriz" dedi.

"Bizim dinimizin, birliğimizin temelinde Demokrat Parti'nin icraatları var" diyen Cindoruk, "Ezanı Türkçe'den Arapça'ya okunur hale getiren biziz. İlk din adamlarını yetiştiren okulları açan biziz. Radyolarına o zaman televizyon yoktu, ezanı, mevlidi, Kuran-ı koyan biziz. Bizim dinde kimseden öğreneceğimiz bir şey yok. Biz gerçek Müslümanlarız, gerçek dindarlarız. Allah onlara da bunu nasip etsin. Dinin üzerinden siyaset yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa değişikliğine ilişkin olarak da, "Meclisten bir Anayasa paketi geçti. Ben eski meclis başkanı olarak şunu söylüyorum. Üzüldüm. Niye üzüldüm. Meclisteki kavgalara üzüldüm. O yüce meclis, 1920'de 90 sene evvel bu Türkiye'nin birliğini kurmuştu. Ama bugünkü mecliste yumruklar tekmeler havada uçuştu. Sanki kıdemli boksörler dövüşüyordu. Bu hazin bir manzaradır. Yarın öbür gün başlayacaksınız aday tespit ederken sağ yumruğu kuvvetli olan, sol yumruğu kuvvetli olan, kafa atan adamlardan mı meclisi kuracaksınız. Birbirini döven, birbirini söven milletvekillerinin çıkardığı Anayasa paketinden hayır gelir mi? O Anayasa paketi bile değil sigara paketi kadar küçük, değersiz, yanlış, Türkiye'nin temelini teşkil eden yargıyı, orduyu ve çeşitli devlet kurumlarını tahrip etmek isteyen çok değişik bir anayasa paketi" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Cindoruk, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingin sona ermesinin ardından partililerinin sevinç gösterileri arasında alandan ayrıldı.

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA
DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK BODRUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 00:04:03
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 09:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?