6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Eğitime hayırsever desteği

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kazıklı Köyü'nde Bodrum A.Ş. tarafından yaptırılacak olan 5 derslikli ilköğretim okulunun yapımı ile ilgili protokol, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ile Bodrum A.Ş. adına Binali Pellegirini arasında imzalandı. 

Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, eğitime yapılan desteğin ve yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, "Ülke kalkınmasını sağlayacak çocuklarımızı, 21. yüzyıla modern fiziki mekanlarda, bilgisayar teknolojisi sınıflarını arttırarak eğitmek, yetiştirmek ve hazırlamak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün 'Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır' sözü çerçevesinde, çocuklarımızın Atatürkçü görüşler doğrultusunda eğitimlerini sürdürmeleri, hayırsever kişi ve kuruluşlar cehaleti yenmek için okul ve derslik yaptırmaya devam etmektedir" dedi. 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, bu yıl il genelinde ilköğretim okullarıyla 3 bin 200 çocuğu okulla tanıştıklarını, eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası ile hayırsever kişi ve kuruluşlarla imzalanan protokol sayısının 44'e, proje tutarları toplamının 31 milyon 950 bin YTL'ye, derslik sayısının da 514'e yükseldiğini belirtti. Konuşmalardan ardından Kazıklı Köyü'ne yapılacak 5 derslikli okulun protokolü, Vali Koçaklar ile Bodrum A.Ş. adına Binali Pellegirini arasında imzalandı. 

İmza töreninin ardından Vali Koçaklar hayırsever işadamı Binali Pellegirini'ye Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası rozetini taktı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?