22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Eğitime hayırsever desteği

Muğla İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları Meclis Başkanı Cem Erkin başkanlığında gerçekleştiriliyor. Oturumun 7 maddelik gündem ile gerçekleşen bugünkü toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan tarafından 2004-2008 yılları arasında devlet, İl Özel İdare ve hayırsever kişi ve kuruluşlar tarafından milli eğitime yapılan yatırımlar bir sunumla il genel meclis üyelerine anlatıldı.


Muğla’da 2004-2008 yılları arasında bin 147 adet derslik ile öğrenci kapasitesinin 33 bin arttırıldığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, “Muğla’da yılda öğrenci kapasitesi olarak 3 bin artış oluyor. AB standartlarını yakalamak için Muğla’da yılda 100 derslik inşa etmemiz gerekiyor. Muğla’da bunun çok çok üstüne çıkılmış durumda. Söz konusu yıllar arasında bakanlığımız bütçesinin yanında il özel idare bütçesinden ayrılan ödeneklerle de ciddi yatırımlar yapıldı. Muğla İl Genel Meclisi, eğitime verilen destekte parti farkı gözetmeksizin hep oybirliği ile kararlar aldı ve ödeneklerin sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağladı.
Öte yandan hayırsever kişi ve kuruluşlarımız da eğitime çok büyük katkılar sağlıyor. Ülkemiz genelinde hayırsever kişi ve kuruluşlarca eğiteme yapılan destek ve yapılan yatırım açısından Muğla’nın ilk sırada yer alma gibi özelliği var. Eğitime yapılan bütün yatırımlarda emeği geçenler, bakanlığımız, hayır sever kişi ve kuruluşlarımız ile İl Özel İdaremize çok teşekkür ediyorum” dedi.


2004-2008 yılları arasındaki yaklaşık 5 yıllık süre içinde Muğla il genelinde bakanlık, il özel idaresi ve hayır sever kişi ve kuruluşlarca eğitime bin 147 adet derslik kazandırıldı. Bu dersliklerin yanında pansiyon, konferans ve spor salonları da dahil olmak üzere bu yatırımlarda 92 milyon 040 bin YTL harcandı. Bin 147 derslikten 678 adeti 52 milyon 250 bin YTL harcanarak hayırsever kişi ve kuruluşlarca gerçekleştirilirken, 469 dersliğin inşasında harcanan 39 bin 190 YTL ise ilgili bakanlık ve il özel idare bütçesinden karşılandı.


MECLİSTEN ERKEN KUTLAMA
Muğla İl Genel Meclisi’nin bu toplantısının başlangıcında bir sürpriz de yaşandı. İl Genel Meclis Başkanı Cem Erkin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan’a 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çiçek verdi. Erkin, 24 Kasım Pazartesi günü meclisin çalışmalarından dolayı öğretmenler günü kutlamalarına katılamayacakları gerekçesiyle Mustafa Aksan ve bütün öğretmenlerin gününü şimdiden kutlamak istediklerini belirterek, meclis üyeleri adına Aksan’a çiçek verdi. Bu jest karşısında oldukça duygulanan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Cem Erkin ve bütün meclis üyelerine duyarlılıkların ve kutlamalarından dolayı teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?