7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Eğlence yerlerinde sahte rakı bulunmadı

Muğla’da Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve belediye mücavir alanlarında zabıta ekiplerinin katıldığı denetimler sürüyor.

Ekiplerin geçtiğimiz hafta başlayan denetimlerinde bar ve içkili restoran gibi işyerleri ile oteller bulunuyor. Akşamları yapılan denetimlerde içkili gazinolar, restoranlar ve barlarda sahte rakının bulunmadığı ortaya çıktı.

Firmanın toplatma kararından sonra içkili yerlerde çok az sayıda Yeni Rakı bulunurken, bunlar da denetim ekipleri tarafından tek tek incelendi. Denetim ekipleri, işyerlerinde ayrıca Gıda Kodeksi’ne aykırı gıda bulunup bulunmadığı, işyerinin ruhsatı, çalışanların sosyal güvencesi, mutfak temizliği gibi denetimleri de yapıyor. Yapılan denetimlerde aykırı bulunan işyerleri ilk defa uyarılırken, denetim yapıldığına dair tutanak düzenleniyor.

Muğla Tarım İl Müdürü Hadi Kayhan, denetimlerin daha önce de yapıldığını belirterek, "Son zamanlarda kaçak içki imal eden işyerleri konusunda titizlikle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Muğla il genelinde yaptığımız denetimlerde içkili işyerlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Denetimleriniz bundan sonra da her gün devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 14:40:33
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?