25
Nisan
2024
Perşembe
MUĞLA

Ekmek bıçağıyla rehin aldı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde, engelli iki çocuğunu evinde ekmek bıçağı ile rehin alan S.B, 8 saat sonra eylemine son verdi.

8 SAAT SONRA SON BULDU

Kızgın koca S.B.’yi, Muğla Sığınma Evi’nden gelen 8 yıllık eşi E.B., ikna etti. Jandarma komutanlarıyla eve giren E.B., engelli iki çocuğuna sarılarak gözyaşı döktü. E.B. daha sonra eşi S.B. ile jandarma yetkililerine çay yaptı. Rehin alınan iki çocuk sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi’ne, S.B. ise ifadesi alınmak üzere Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürüldü.

Çocuklarına sağ salim kavuşan E.B., "Eşimin bir çılgınlık yapacağını düşünerek hemen Muğla’dan yanına geldim kendisini ikna ettim. Sinirli bir yapıya sahip, ancak çocuklarımı sağ salim teslim aldığım için mutluyum, geri döner miyim o daha sonra konuşulacak bir konu" dedi.

S.B. ise "Eşim evi terk edip çocuklarıda bırakıp gidince sinir krizine girdim geri dönmesi için yaptım, asla amacım çocuklarıma zarar vermek değildi, çok üzgünüm eşime ve çocuklarıma daha iyi davranacağım" dedi. İki çocuğun annesine teslim edileceği belirtildi. 

ÖNCEKİ HABER

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde, gemilerde temizlik işinde çalışan S. evde iki çocuğunu rehin aldı.Jandarma görevlilerinin psikolog yardımıyla ikna etmeye çalıştığı S. eylemini sürdürüyor.

Gemilerde temizlik işinde çalıştığı belirtilen 33 yaşındaki S., bugün saat 12.00 sıralarında, Bodrum İlçesi’ne bağlı Turgutreis Beldesi’nde, Yakaara Caddesi 29 numaralı evinde, engelli olduğu belirtilen oğulları 6 yaşındaki S. ile 4 yaşındaki N.’yi rehin aldı. Sorun yaşadığı eşinin evi terkedip Muğla Sığınma Evi’ne yerleştiği öğrenilen S.B.’nin çocuklarını neden rehin aldığı henüz öğrenilemedi.

Komşularının olayı bildirmesi üzerine eve jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İkna etmek için psikologdan da destek alan jandarma, saatlerdir sonuca ulaşılamaması nedeniyle operasyon hazırlığı yapmaya başladı. Olay yerine Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs’le 22 kişilik jandarma özel harekat timi de geldi.

...
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi 22:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?