15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

El değmemiş cennet

Ula İlçesi'ne bağlı Arıcılar Köyü yakınlarındaki doğa harikası Geyik Kanyonu turizme açılıyor. Dünyanın önde gelen dağcıları tarafından ‘gizli bir doğa cenneti’ olarak nitelendirilen 20 kilometre uzunluğundaki kanyonun etrafında sarp bölgelere merdiven kuruldu, patika yollar açıldı.

Bugüne kadar kanyonu ve eşsiz görünümdeki şelalesi ile mağaralarını görmek için gelen yerli- yabancı turistlere köylüler olarak rehberlik yaptıklarını aktaran Arıcılar Köyü Muhtarı Mehmet Uzun şunları söyledi:

“Ancak tur acenteleriyle de görüşmemiz sürüyor. Tüm doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını bu el değmemiş cennete bekliyoruz. Mağaraların ve dik kayaların bulunduğu kanyonda irili ufaklı şelaleler muhteşem bir görünüm sergiliyor. Ayrıca bu kanyon geyiklerin geçiş noktası. Yaz aylarında bile kanyondaki su eksik olmuyor. İçilecek kadar temiz olan bu suyun etrafı da yeşil örtüyle çevrili. Mağaralardaki sarkıt ve dikitler ise çok etkileyici.” 

Gerekli yatırımların ve hizmetlerin yapılmasıyla birlikte kanyonun en az Saklıkent Kanyonu kadar popüler olacağını dile getiren Muhtar Uzun, “Öncelikli hedefimiz kanyonun etrafına dinlenme ve yemek yeme noktaları oluşturabilmek. Ardından konaklama tesisleri de kurulabilir. Sadece arıcılık yaparak geçimini sağlayan köyümüze yeni bir gelir kapısı gerekli” dedi

Radikal
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?