16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

El dokumalarını mankenler tanıtacak

Muğla'nın geleneksel el dokumaları 23 Nisan'da Marmaris'te, Türkiye'nin ünlü mankenlerinin katılacağı defileyle tanıtılacak.

Defileye Ebru Şallı, Ece Gürsel, İpek Tanrıyar, Merve İldeniz, Şenay Akay gibi mankenlerin yanı sıra, Tolga Savacı ve İlhan Mansız da katılacak
Tarabya Lions Kulubü'nün 'Işığın İçinden Gelen Kızlar' projesi çerçevesinde Muğla'nın ünlü el dokuması kumaşları dünyaya açılıyor. El dokuması kumaşların tanıtımı için 23 Nisan'da Marmaris'te ünlü mankenlerin sunacağı defilenin ardından Temmuz ayında da İstanbul Çırağan Sarayı'nda da defile gerçekleştirilecek. El dokuması kumaşlardan yapılacak giysilerin tanıtılacağı defileye, mankenliği bırakmasına rağmen Bodrum'da oturan Merve İldeniz, Şenay Akay, Ebru Şallı, İpek Tanrıyar, Ebru Güzel, Ece Gürsel gibi toplam 13 manken, sinema oyuncusu Nebahat Çehre, Tolga Savacı, ünlü sporcu İlhan Mansız ve sunucu Ceyda Düvenci katılacak. Defileden bir gün sonra da ünlü pop müzik sanatçısı Nükhet Duru da konser verecek.


İl Genel Meclisi Başkanı Cem Erkin, Muğla'nın yöresel el dokumalarının tanıtımı için her türlü katkıyı vereceklerini belirterek, "Tasarımı ünlü modacı Cemil İpekçi'nin ortağı Mehmet Köymen tarafından gerçekleştirilecek. Bunun için 400 metre el dokuması kuşam verdik. Kumaşlar ünlü mankenler tarafından tanıtılacak. Amacımız Muğla'nın el dokuması kumaşlarını tüm dünyaya duyurmak ve genç kızlarımıza iş imkanı sağlamak. Projemiz 'Işığın İçinden Gelen Kızlar' adını taşıyor. Defileden elde edilecek gelirle
pilot olarak seçeceğimiz köylere dokuma tezgahı alınacak. Köylerimizde öğrenimlerinin yanında eğitimi ve genel kültürü gelişmiş kız çocuklarımız var. Defile geliriyle alınacak tezgahlarda üretim yapılarak Muğla el dokumasını tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 23:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?