22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

El emeklerini görücüye çıkardılar

Uşak Belediyesi tarafından ev hanımlarına yönelik 2005 yılında başlatılan meslek edindirme kurslarında yapılan ürünler Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi ile Uşaklıların beğenisine sunuldu.


Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanındaki serginin iki gün açık kalacağı bildirilirken serginin açılışını Uşak Valisi Kayhan Kavas ile Belediye Başkanı Mesut Apaydın gerçekleştirdi.

Sergi açılışında konuşan Vali Kayhan Kavas, “Uşaklı vatandaşlarımızı sanatla, kültürle daha fazla buluşturma yolundaki çabalarımız devam etmektedir. Meslek edindirme kurslarındaki hanımların yaptığı el emeği göz nuru eserlerin burada sergilenmesi hepimizi memnun etti”dedi.


Belediye Başkanı Mesut Apaydın ise 2005 yılından buyana yaklaşık bine yakın ev hanımına meslek edindirme kurslarında eğitim verdiklerini belirterek, “Makine nakış, Takı tasarım, ahşap boyama, kurdele nakış dallarında ev hanımlarımızca üretilen ürünler Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz bu sergi ile Uşak halkının beğenisine sunacağız. Tamamıyla kurslara katılan ev hanımlarımızın el emeği göz nuru olan bu ürünleri görmek için tüm vatandaşlarımızı sergi alanına davet ediyorum” dedi.

Açtıkları kurslar ile amaçlarının ev hanımlarının ev ekonomisine katkıda bulunmalarına yardımcı olmalarını sağlamak olduğunu da belirten Başkan Apaydın, "Ev hanımlarının öğrenecekleri mesleklerle ailelerine ekonomik olarak destek sağlayacaklarına inanıyorum. Uşak Belediyesi olarak başlattığımız kurslar çeşitli dallarda aralıksız devam edecek" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 11:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?