16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Elektrik borcu köyü susuz bıraktı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde elektrik faturasının ödenmemesi yüzünden, köye su sağlayan pompanın enerjisinin kesilmesi üzerine köydeki evlere 1 haftadır su verilemiyor.


1 haftadır susuzluk çeken Karşıyaka köylüleri bazı vatandaşların katılım payını ödemediği, susuzluktan ödeyenlerin de etkilendiğini belirterek tepki gösterdi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının su ihtiyaçlarını üç kilometre uzaklıktaki dereden gideren köylüler, mahsul yetiştirdikleri bahçelerde kuruma belirtileri görüldüğünü belirterek yetkililerden bir an önce soruna çözüm bulmasını istedi.


Köyün su pompasıyla ilgilenen Süleyman Alkan iki kuyunun da borcu yüzünden devre dışı kaldığını belirterek, “Köyümüzde su kuyusunda su kalmadı. Bunun yanında diğer kuyumuzdaki pompa da arızalı. Bu pompanın da bazı parçaları eksik. Diğer pompada elektrik borcu ödenmediği için elektriği kesildi. Köyümüzde su var ancak yaşadığımız olaylar yüzünden susuz kaldık. Bu konuda herkesin daha duyarlı olması gerekmekte. Sabah kalktığımızda elimizi yüzümüzü yıkayacak suyu bulamaz duruma geldik. Komşularım dün bir bakır su verdi ve evimin önünü bile bu suyla yıkadım. Köylülerin tümü bu konudan muzdarip. Elektriğin açılmasını istiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:55:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?