22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Elektronik Veri Tabanı muhtarlıklarda

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bilgilerin aktarıldığı Elektronik Veri Tabanından bundan sonra muhtarlıklarda yararlanabilecek. Bugüne kadar sadece nüfus müdürlüklerinden alınabilen yeni yerleşim belgesi, bundan sonra muhtarlıklardan da alınabilecek. Muğla’da uygulamadan ilk yararlanacak olan Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık ile Merkez İlçe Nüfus Müdürü Sabire Saatçioğlu arasındaki protokol Valilik 75. Yıl Salonunda düzenlenen törenle imzalandı. Törende İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Haluk Saatçıoğlu’da hazır bulundu.

Törende konuşan Merkez İlçe Nüfus Müdürü Sabire Saatçıoğlu, tüm Türkiye’de Adres Veri Tabanının elektronik ortama aktarıldığını belirterek, “Bu elektronik ortamdaki adres veri tabanından bundan sonra muhtarlarımız da yararlanabilecek. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız Türkiye’nin neresinden olursa olsun, yeni yerleşim belgesi almak istediğinde onlara vereceğimiz şifre ile sisteme girip bu belgeyi verecekler. Bu sistem vatandaşların daha hızlı hizmet almasını sağlayacak. Şimdilik ilk uygulamayı Muğla merkez Karşıyaka ve Orhaniye Mahalleleri Muhtarı Şükrü Arık ile gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki günlerde özellikle köy muhtarlarımızla da bu protokolleri imzalamak istiyoruz. Köyünde interneti olan her muhtar bu uygulamadan yararlanır ve vatandaşlara büyük kolaylık sağlar” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı, Orhaniye ve Karşıyaka Mahalleleri Muhtarı Şükrü Arık’da uygulama nedeniyle nüfus müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Köy muhtarlarına özel idare kanalı ile bilgisayar alınması için Valiliğe teklifleri olduğunu belirten Dernek Başkanı Arık, “Muhtarlarımız 280 YTL maaş almakta. Bu maaşla özellikle köy muhtarlarının bilgisayar alma şansı hiç yok. Valilimizden özel idare kanalı ile köy muhtarlarına bilgisayar almasını talep ediyoruz” dedi.
(BT-İK)
24.07.2008 17:28 TSİ
NNNN

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?