5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Emlakçılar seçim durgunluğunu attı

EMLAKÇILAR SEÇİM DURGUNLUĞUNU ATTI

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, seçim nedeniyle durgun geçen kış sezonunun ardından emlak piyasasının tekrar canlanmaya başladığını söyledi.

SEÇİM DURGUNLUĞU ATILDI

Muğla’nın önemli bir turizm merkezi olması nedeniyle emlak piyasasının hareketli olduğunu belirten Ercan, “Konut piyasasında geçtiğimiz yıllara oranla bu sene son üç ayda seçimler sebebiyle Muğla ve tüm Türkiye’de bir durgunluk yaşandı. Fakat seçimlerden sonraki haftadan itibaren bir hareketlilik var. Bizim için Temmuz ve Ekim ayları hareketli olan aylardır. Muğla’da da bir hareketlilik gözleniyor. Sanıyorum üniversite öğrencilerinin gelmesiyle bu hareketlilik Ağustos ayında artacak. Muğla’nın turizmin gözbebeği olması nedeniyle de yazın konut satışlarında bir hareketlilik olduğu gözlemleniyor. Muğla’da son yirmi gündür emlak piyasasında hareketlilik var” dedi.

EMLAKÇILAR YASASI BEKLENİYOR

Başkan Ziya Ercan, en büyük hedeflerinin emlakçılık yasasının çıkması olduğunu belirterek, “Yasa, Tapu Kadastro Kanunu’nun içinde iki madde olarak çıkmış bulunuyor, fakat kanunun yönetmeliği henüz çıkmadı. Yönetmeliğin çıkması için çalışıyoruz. Yönetmelikle çıkan kanunu birleştirerek emlakçılığın dört ayak üstüne düşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü biz kaçak emlakçılara karşı bir uğraş veriyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde borçlar kanununda yer alan ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlülüğe girecek olan kiralar kanunu var” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 13:38:05
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 02:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?