4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Emniyette bir ilk

MUĞLA EMNİYETİNDEN BİR İLK

Muğla Emniyet Müdürlüğünce açılan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen Patlayıcı Madde Nakil Kursu’nun ilk grubu tamamlandı.

Muğla, Aydın, İzmir, Uşak ve Denizli’den toplam 90 katılımcının katıldığı kursun ilk grubunu tamamlayan 30 kişiye sertifikaları Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen bir törenle verildi.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan kursun sertifika törenine Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, emniyet mensupları ve diğer ilgililer katıldı.

Emniyet Teşkilatının son yıllarda eğitim çalışmalarına büyük önem verdiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, “Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak Türkiye’de ilk defa açılan bu kursta kursiyerlere patlayıcı maddelerin sınıflandırılması, patlatma yapılacak yerlerde uyulması gereken güvenlik uzaklıkları, patlayıcı madde ambalajlarında alınacak önlem, piroteknik maddelerin ambalajı, patlayıcı madde taşımada alınacak güvenlik önlemleri, patlayıcı madde yüklemede yapılacak işlemler, patlayıcı madde depolamada alınacak güvenlik önlemleri ile patlayıcı madde kullanmada uyulacak güvenlik kuralları konularında eğitimler verildi. Kursta 64 saat eğitim verildi. Kursa Muğla, Aydın, Uşak, Denizli ve İzmir’den katılımcılar oldu. İlimizde kamu ve özel kuruluşlara ait 17 adet patlayıcı madde deposu ve patlayıcı madde ile ferilerini kullanan 104 adet kuruluş olduğu göz önüne alınırsa bu kursun düzenlenmesinin sağlayacağı faydanın boyutu daha net anlaşılıyor” dedi.

Patlayıcı madde işinin çok riskli bir iş kolu olduğunun altını çizen Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “ Bu nedenle bu sektörde çalışanlar işlerini daha ciddiye almak zorundalar. Muğla turizm bölgesi olması nedeniyle hassas bir bölge. Bu bölgede yaşanabilecek bir patlama çok farklı yorumlanabilir ve dünyanın çok farklı bölgelerinde ses getirir. Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşları kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursun ilk grubunu tamamlayan 30 kursiyerin sertifikaları, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

MUĞLA EMNİYETİNDEN BİR İLK
MUĞLA EMNİYETİNDEN BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:18:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?