4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Emniyette maç alarmı

EMNİYETTE DERBİ ALARMI

Bank Asya 1. liginin iki Ege ekibi Karşıyaka ile Denizlispor arasında Muğla’da saat 13.30’da oynanacak maç öncesi Muğla Emniyeti alarma geçti.

Karşıyaka’nın cezalı olması nedeniyle Muğla Atatürk stadında oynanacak karşılaşma nedeniyle, Muğla Vali Yardımcısı Rifat Ata başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu katıldı.

TARAFTAR GRUBU ARAÇLARINA SIKI ÖNLEM

Toplantıda, maç öncesi, maç esnası ve maç sonrası olmak üzere saha içinde ve saha dışında alınacak önlemler görüşüldü. İki takımın taraftarlarının Muğla’ya gelişi ve gidişleri esnasında Trafik ve Çevik Kuvvet ekipleri taraftar grubunu taşıyan araçların önünde ve arkasında eskortluk yapacak. Bunun yanında takımların taraftarları yan yana tribünlerde oturtulmayacak. Ev sahibi Karşıyaka’nın taraftarlarına sınırlama getirilmezken, konuk ekip olarak Muğla’ya gelecek olan lider Denizlispor’a Muğla Atatürk stadının kapasitesi olan 7 bin 500 kişinin yüzde 5’i olan 375 kişilik koltuk ayrılacak. Taraftarların Muğla şehir merkezinde tur atmalarına izin verilmezken, sahaya giriş noktaları da farklı olacak.

KARŞIYAKA’DAN 5 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, “Ege’nin iki güzide takımının maçında olumsuzlukların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. İl Emniyet Müdürlüğü olarak Emniyet Genel müdürlüğümüzün talimatı doğrultusunda gerekli tedbir ve önlemleri aldık. Takviye ekip konusunda Karşıyaka kulübünün bize vereceği taraftar grubu sayısına göre önlem alacağız. Eğer takviye Çevik Kuvvet talebimiz olursa, bunu Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden karşılayacağız. Bize gelen ilk bilgilere göre 5 bin Karşıyaka taraftar grubunun maça geleceği. Eğer böyle olursa Aydın’dan takviye ekip çağırabiliriz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 10:24:04
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 14:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?