4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Engeller elbirliği ile aşıldı

ENGELLER ELBİRLİĞİ İLE AŞILDI

Marmaris’te düzenlenen 1. Engelliler Şenliği’ne katlan yüzlerce engelli hünerlerini sergiledi.

Marmaris Yalı Lions Kulübü tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 1. Engelliler Şenliği’ne Muğla ve ilçelerinden 9 okuldan yaklaşık 300 öğrenci ve aile katıldı. Çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrenciler katıldıkları şenlikte engelli olmanın bir engel olmadığını gösterdiler. Bu yıl ilkini düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getireceklerini belirten Marmaris Yalı Lions Kulübü Dönem Başkanı Gülten Yıldırım, “Amacımız eğitilen bir engellinin neler yapabileceğini göstermek” dedi

Datça, Bodrum, Fethiye ve Marmaris’ten 1. Engelliler Şenliği’ne katılan engelliler, kusurlu değil engelli olduklarını bir kez daha gösterdiler. Yalı Lions Kulübü olarak eğitimin her alanında olduğu gibi eğitilebilir engelli öğrenciler içinde bir şey yapmak istediklerini belirten Dönem Başkanı Gülten Yıldırım, “Eğitilen bir engellinin neleri başarabildiğini göstermek istiyoruz. Eğitimin her alanda olduğu gibi engelliler içinde önemli olduğunu vurgulamak için buradayız. Onlar için çaba sarf ediyoruz ve hayata atılmalarında iş imkanları, sorunlarını çözmek için çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

Toplam 9 okuldan 300 öğrencinin katıldığı şenlikte dans gösterileri yapılırken, engelli öğrenciler şarkı söyledi, şiir okudu ve çeşitli müzik aletlerini çaldılar.

ENGELLER ELBİRLİĞİ İLE AŞILDI
ENGELLER ELBİRLİĞİ İLE AŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:42:00
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 18:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?