15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Engelli çocuklara yunus terapisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sağlık Vakfı'na ait Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden 10 çocuk, yunus balıkları ile uygulanan tedavide hoşça vakit geçirdi.


Güvercinlik köyündeki Dolphin Park'ta gerçekleşen terapi uygulaması sırasında yunusla birlikte yüzmenin keyfini süren çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

İşletme sahibi İsmet Parmak, yunuslarla yüzebilmek için yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini belirterek, "Yunus balıklarımız ile engelli çocuklarımıza terapi uygulaması da yapılıyor. Engelli çocuklarımıza burada yunuslarla terapi uygulayarak onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bu faaliyetten maddi menfaat beklemiyoruz. Yeni aldığımız bir kararla her ay 10 engelli çocuğun yunuslarla terapisini sağlayacağız. Bu konuyu Sağlık Vakfı yetkililerine anlattık. Birlikte işbirliği yapacağız. Tesisimizde bir doktor ve yunuslarla terapi konusunda 3 uzman görev yapıyor" dedi.
Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdiresi Şafak Yaşar ise çocuklara vakıfta uygulanan eğitimi, çeşitli aktivitelerle desteklediklerini söyledi. Yaşar, "Yunuslarla terapi zihinsel ve bedensel engelli çocukların rehabilitasyonun tamamlayıcı bir parçası. Zihinsel ve fiziksel engelli olanlar yanlış bilinçlenmeden dolayı toplum dışına itiliyor. Çocuklar geçici bir sürede olsa burada bu duygulardan uzaklaşıyor. Park yetkililerine teşekkür ediyoruz. Her yıl bizi buraya davet ediyorlar ve çok iyi bir şekilde ağırlıyorlar" diye konuştu.


Yunuslarla birlikte yüzen çocuklardan bazıları ilk başta korku yaşasalar da, yunus balıkları ile yüzmeye alıştıklarında ise uzun süre havuzda kaldı. Neşeli oldukları gözlenen çocuklar güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 03:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş dağ IP: 78.177.188.xxx Tarih : 5.07.2008 00:52:14

izmir veya izmire en yakın yerde yunus tedaviniz varmı sizden acil cvp beklıyorum şimdiden tesekkürler