4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Engelli çocuklardan yangın tatbikatı

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN YANGIN TATBİKATI

Marmaris’te İtfaiye haftası etkinlikleri kapsamında zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ‘İtfaiye Haftasını’ kutladı.

İtfaiye Haftası nedeni ile Marmaris İtfaiye Müdürlüğü Martılar Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören özel çocuklar için özel bir etkinliğe imza attı. Eğitim gördükleri okuldan itfaiye araçları ile alınan çocuklara önce çalan itfaiye sirenleri eşliğinde şehir turu attırıldı. Ardından itfaiye müdürlüğüne getirilen çocuklara burada tek tek olası bir yangında yangın tüpünün nasıl kullanılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim çalışmasının ardından çocuklara pasta ve meyve suyu ikram edildi ve çocuklar tekrar eğitim merkezlerine geri götürüldü.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Marmaris Belediyesi İtfaiye Müdürü Erkan Köprülü “İtfaiye haftası kutlamaları çerçevesinde farklı bir şey yapalım istedik. Özel çocuklarımız aklımıza geldi onları hem eğlendirmek hem de yangın söndürmelere karşı bilgilendirmek için böyle bir etkinlik yaptık. Gördüğüm kadarıyla bu etkinlik çocuklarımızın çok hoşuna gitti yani amacımıza ulaştık. Bizler 30 personelle çalışıyoruz. 11 kişi ile 24 saat nöbet tutuyoruz. Yangınlara ilk önce 6 kişilik bir ekiple müdahale ediyoruz” diye konuştu

Martılar Özel Eğitim Merkezi yöneticilerinden Erkan Özdemir'de bu etkinlik için öncelikle itfaiye Müdürlüğü'nün tüm personeline teşekkür ediyorum. Gerçekten çocuklarımız için eğitici öğretici bir etkinlik oldu. Çocuklarımız yangını söndürmek için gerçek tüpleri kullandılar. İtfaiye personelinin itfaiye haftasının kutluyorum” dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARDAN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:20:04
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?