22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Erkek öğrencilere pozitif ayrımcılık

Datça’da birçok okul yaptıran işadamı Kazım Yılmaz, erkek öğrenciler kız öğrencilerden başarılı olursa özel ödül verecek

Muğla'nın Datça ilçesine bugüne kadar 5 okul yaptıran hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, erkek öğrencilerin kızlara oranla daha başarısız olmaları karşısında harekete geçti. Yılmaz, önümüzdeki yıl kız ve erkek öğrenciler arasında yapılacak yarışmalarda erkeklerin de iddialı olması için ödülü 100 bin YTL'ye çıkardı. Yılmaz, “Böyle bir karar almama, geçen yıl içinde yarışan 55 öğrenciden 45 kız öğrencinin birinci olması neden oldu.

‘Kızlar daha çalışkan’
Ödül töreninde erkeklerin boynunun bükük olduğunu görünce hemen orada böyle bir karar aldım. Amacım erkek öğrencileri ders çalışmaya teşvik etmek. Birinci gelenlere dizüstü bilgisayar, ikincilere de kamera alacağım. Ayrıca okullarına da ödül var tabii ki” dedi. Datça Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş da, böyle bir kararın çok olumlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kazım Bey'in bu kararı bizi çok mutlu etti. Her yıl yaptığımız yarışmalarda bizim verdiğimiz ödüller, genellikle maddi değeri düşük olan ödüller oluyor. Bu da çocukları teşvik açısından çok yararlı olmuyordu.


Ama şu anda Kazım Bey çıtayı çok yükseltti. Çocuklarımız şu anda olumlu tepkiler verdi. Kazım Bey'in düşüncesi doğru. Çünkü kız çocuklarımız erkeklere oranla daha çalışkan, daha özverili ve daha fazla derslerinin sorumluluğunu taşıyor. ÖSS'deki durum da bu. Şimdi ödülün arttığını gören erkekler de derslerine sarılacak. Her okuldan sınıf birincilerinin oluşturduğu 3 kız ile 3 erkek finalde yarışacak” dedi.
Yılmaz ise, erkek öğrencilere kızlardan birer tane fazla hediye vermek istediğini, ama bunu Milli Eğitim Müdürü'nün engellediğini belirterek, “Amacım devamlı kızlara yenilen erkekleri tam anlamıyla motive etmekti. Nuray Hanım ‘ayrımcılık olur’ diye istemedi. Birinci olanlar ile ikincilerin ödülleri sabit tutuldu. Fakat yine de birinci olacak erkeklere sürpriz hediyeler vermeyi planlıyorum” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 09:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?