7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Ermenileri, yine Ermeniler katletti

Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen "Asılsız Ermeni İddialarına Cevap" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, sık sık gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı iddialarının gerçekleri yansıtmadığını, asıl soykırımın Ermeniler tarafından yapıldığını söyledi.

Muğla Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen "Asılsız Ermeni İddialarına Cevap" konulu konferansa yaklaşık bin 500 dinleyici katıldı. Konuşmasına başlamadan önce toplu mezar kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konukçu, "Gerekli bütün bilgi ve belgeler toplandıktan sonra kazılar, davet edilen yabancı bilim adamları ve medyasının da gözü önünde yapılıyor. 8-10 toplu mezar yeri tespit ettik ve açtık. Yabancı medya Türkler’e ait olduğu toplu mezarlar açıldıkça görüntülerini kestiler ve ayrıldılar. Türk medyası da suçlu. Böylesine önemli bir konu maalesef TRT’de bile 10 saniye yer alıyor. Kazılara medyamız gereken ilgiyi göstermiyor" dedi.

"Türkiye’de 1.5 milyon Ermeni öldürüldü" açıklaması yapan Yazar Orhan Pamuk’un her şeyden önce tarih okuması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Enver Konukçu, "Ermeni diasporasının ve kendisinin planları var. Pamuk, Ermeni diasporasına hizmet ediyor. Sabancı Üniversitesi’nden bir tarihçi ve ABD’de yaşayan bir sosyolog Taner Akçan da benzer açıklamalar yaptılar. Pamuk önce tarih okumalı. Diğerleri de Osmanlıca bilmediği için ne yaptıklarını bilmiyorlar. O tarihte Anadolu’daki Ermeni sayısı 200 bini geçmiyordu. Bunların da büyük çoğunluğu göçten sonra tekrar geri dönerek ev ve mülklerine yerleştiler. Belgeleri, Türkiye ve Tiflis arşivlerinde mevcuttur. Münferit birkaç olayın dışında iddia edildiği gibi öldürme olmadı. Göç sırasında da güvenlikleri devlet ve yöre halkı tarafından alındı. Peki öldürüldüyse geriye gelenler ve tekrar eski yerlerine yerleşenler kim? Ermeniler 200’er kişilik gruplar halinde belli merkezlerden geçirilerek göç ettirildiler. Her ulaşım noktasında da bir kişi bile eksik olsa, o kafileden sorumlu zabit hesap vermek zorundaydı. O dönemdeki Ermeni nüfusunun 200 bini geçmediğini de bu göç belgelerinden anlıyoruz" diye konuştu.

Ecem Boğazı’nda öldürülen Ermeniler’in katillerinin de yine Ermeniler olduğunu söyleyen Konukçu, "Teşkilat-ı Mahsusa kılığına girerek kendi insanlarını katletmişlerdir. Türk milleti tarih boyunca katliam yapmamıştır. Biz katil insanlar değiliz. Ermeniler’in ne kadar cani ve gaddar olduklarını açtığımız mezarlarda görüyoruz. Kazıda, kucağında çocuğu ile öldürülen kadınlarımızı, bir ahıra kapatılıp camız hayvanı tarafından parçalanmış insanlarımızı, toplu olarak uçurumlardan aşağıya atılan insanlarımızı görüyoruz. Aksine Ermeniler bizim çok sayıda insanımızı katletti. Ermeniler’in bugüne kadar bir tek mezar açtıklarını görmedik. Gelin istediğiniz yerde kazı yapın diyoruz, ses yok. Alagöz ve daha birçok yerde, kaç tane Ermeni yine Ermeniler tarafından katledilmiş onları birlikte görelim ispat edelim diyoruz, yine ses yok. Atatürk’ün Ermeniler hakkında söylediklerini Avrupa devletlerine gönderiyoruz yine ses yok. Bırakın katliamı, Kafkas kolordusu kaçan Ermeniler ile karavanasını paylaştı. Talat, Kazım ve Cemal Paşa diyorlar. Talat Paşa bırakın katletmeyi, insanı değerleri çok fazla olan bir insandı. Kazım Karabekir, Sarıkamış’ta Ermeni Türk ayrımı yapmadan öksüz ve yetim çocukları topladı onlara kol kanat gerdi, korudu, meslek öğretti. Bu mu soykırım?" dedi.

Türkler’in, atalarından aldıkları dini ve ananevi terbiye gereği hiçbir zaman katliam yapmadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Konukçu, "Tarihin en büyük katliamı Osmanlı-Rus savaşında yaşanan katliamdır. 150 bin Türk insanı yaşlı genç, çocuk kadın demeden öldürüldü. Bunlar asker değildi. Bunların içinde asker yoktu. Rusya’dan ses yok. Dünyadan ses yok" şeklinde konuştu.

Soykırım iddiası taşıyan bütün kitap ve filmlerin ısmarlama olduğunu ifade eden Prof. Dr. Enver Konukçu, "Antakya’da cereyan eden olaylar bile bize malediliyor. Soykırımı iddiasında yazılan kitaplar ve çekilen filmlerin hepsi Ermeni diasporası tarafından para verilerek yazılan kitaplar, çekilen filmler. Biz şu an Ermeniler tarafından katledilen Ermeniler’in bile hesabını sorar hale geldik. Her şeyin sorumlusu Ermeni diasporası ve bugün Ermenistan’ın başındaki Taşnak kökenlilerdir" dedi.

Son dönemlerde Cumhuriyetimiz’in kurucusu Atatürk’e de sataşmalar olduğunu ve bunun artacağına dikkat çeken Prof. Dr. Konukçu, "Ermeni ve Rum diasporası son zamanlarda birleşti. Batı Anadolu’da 5 milyon Rum öldürmüşüz. Bunun sorumlusu olarak da Atatürk’ü gösteriyorlar.Türk gençliği bu konuda bilgili ve uyanık olmalıdır. Artık bir misyon oluşmuştur. Türk gençliği tarihsel bir metot içinde gerekenleri yapacaktır" diye konuştu.

Batıya göç eden Ermeniler’in Erzurum ve çevresinde Ermeni devleti hayali ve saçmalıklarının bulunduğunu söyleyen Konukçu, "Şiddetle reddediyoruz. Onlar 11.5 milyon hayali peşinde koşmaya devam etsinler. Lozan, Moskova ve Kars anlaşmalarıyla hesap kapanmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 12:03:35
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?