6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Ertegün'ün Bodrum'daki doktoru konuştu

Dünyaca ünlü yapımcı Ahmet Ertegün'ün ölümünün ardından Bodrum'daki Doktoru Sezgin Gökmen, işadamı hakkında bilgi verdi.
 
Ahmet Ertegün'ün Bodrum'da kaldığı dönemlerde sağlık kontrollerini yapan ve doktorlarının vermiş olduğu programları uygulayan Dr. Sezgin Gökmen, Ahmet Ertegün'ün hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Yapımcının Türkiye için çok önemli bir insan olduğunu vurgulayan Gökmen, "Ahmet Ertegün'ü çok şanssız bir kaza sonucu kaybettik. 2-2.5 aydır yoğun bakımdaydı. Artık tepkilere de cevap vermeyince yavaş yavaş bu sona doğru yönelim oldu. Bodrum ve Türkiye'nin tanıtımına gösterdiği katkılar açısından çok önemli bir insandı. Amerika'da sadece sanat yönünden değil siyasi ve politik açılımlar açısından Türkiye'nin en önemli elçilerinden birisiydi. Birçok toplantılarda organizasyonlarda Türkiye'nin önünü açan Türkiye'nin değişik insanlarla değişik politikacılarla siyasetçilerle Amerika'da köprüsü kurmuş bir insandı. Çok büyük bir değeri kaybetmiş bulunuyoruz çok üzüntülüyüz" şeklinde konuştu.
 
Ahmet Ertegün'ün başka hastalıkları nedeniyle bir takım ilaçlar kullandığını anlatan Dr. Gökmen, "Ahmet beyin 17 yıldır Bodrum'da sağlık kontrolünü takiplerini yapan hekimiydim. Onun değişik hekimleriyle olan organizasyonlarını burada dengelemeye veya yürütmeye çalışıyorduk. Genel sağlık durumu gayet iyiydi fakat bazı almış olduğu ilaçlar vardı. O ilaçlardan dolayı kanı daha az pıhtılaşma eğilimindeydi. Dolayısıyla beyin kanamasının meydana gelmesinde etken olan daha fazla kanamasına neden olan aldığı ilaçlardı. Bu nedenle hasarda daha büyük oldu" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 17:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?