22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Esenköy günlerdir susuz

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Esenköy'ün yüksek kesiminde bulunan Bademli Mahallesi'ne günlerdir şebeke suyu verilemiyor.

Ellerindeki bidonlarla protesto gösterisi yapan köylüler, yakındaki bir kanalın yosunlu ve mikroplu suyunu kullandıklarını belirterek, temizlik diye bir kavram kalmadığı için eşlerin ayrı odalarda uyuduğunu da söyledi.

Fethiye'de yaz aylarında nüfus artıp su kaynaklarındaki su azalınca 20 bin nüfuslu Karaçulha Beldesi'ne saniyede 80 metreküp su verilebiliyor. Bu su da beldeye bağlı Esenköy'ün tepelerine doğru kurulmuş Bademli Mahallesi'ne çıkmıyor. 6 yıldır her yaz susuzluk çilesi çektiklerini belirten mahalle sakinleri, bu yıl sorunun daha da büyük olduğunu belirterek, ellerine su bidonlarını alıp protesto gösterisi yaptı. Bidonları birbirine vuran Bademli sakinleri çeşmelerinden su akmadığı için yakındaki bir kanaldan bidonlarla su taşıdıklarını söyledi.
Gazetecileri, içi yosun kaplı ve yüzeyinde çeşitli atıklar bulunan kanala götüren mahalleli, bu su ile banyo yaptıkları için yüzleri ve vücutlarında yaralar açıldığından yakındı. Mahallede temizlik diye bir kavram kalmadığı için aile yaşamı diye bir kavramın da kalmadığını, eşlerin odalarını ayırdığını öne süren köylüler, “Seçimlerde buraya içme suyu getirmek için 'erkek sözü' verenler ortada görünmüyor” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 19:10:34
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 19:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?