5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Esnaf mağdur oldu

7 AYDIR BİTMEYEN ÇALIŞMA ESNAFI MAĞDUR ETTİ

Muğla-Bodrum kavşak çalışması 7 aydır bitmeyince karayolu kenarındaki esnaf mağdur oldu.

Bölünmüş yol yapım çalışmaları devam eden Milas-Yatağan ve Milas-Bodrum Karayolu’nun tam kapasite hizmete girmemesi yol kenarındaki çok sayıda esnafı mağdur etti. Özellikle Muğla ve Bodrum’a ulaşımı sağlayan Üçyol Mevkii’ndeki kavşakta karayolları ekiplerinin yürüttüğü kavşak düzenleme çalışması 7 aydan bu yana sürüyor. Henüz sinyalizasyon ve yol çizgilerinin tamamlanmadığı bölgede gün içinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, özellikle Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler için tatil dönemlerinde artan otobüs trafiği hareketliliği de olası facialara davetiye çıkarıyor.

Beçin beldesi sınırlarında kalan 9 Eylül Caddesi üzerindeki çok sayıda esnaf, yol çalışması nedeniyle yapılan düzenlemeden mağdur oldu. 7 aydır bitmeyen çalışma üzerken caddeye girişi sağlayan bazı bölümlerin kapatılması nedeniyle işlerinin azaldığını ifade esnaflar, önlem alınmasını istedi.

Milas-Bodrum Karayolu kenarında Emek Mahallesi sınırlarında kalan çok sayıda işletme de asfaltın işyerlerine girişi engellemeyecek biçimde tekrar düzenlenmesini istedi. Esnaflar, yol çalışması tamamlanan birçok bölgede işyerlerinin mağdur edilmediğini ifade ederek, “Çalışmaların hem trafiği hem de bizleri mağdur etmeyecek şekilde devam ettirilmesi gerekiyor. Yoldaki düzenleme bizi iş olarak etkiler. Bu da yaptığımız istihdamın düşmesine sebep olur.” şeklinde uyarı yaptı.

Yol çalışmalarının yaklaşık 1 ay daha süreceği öğrenildi.

7 AYDIR BİTMEYEN ÇALIŞMA ESNAFI MAĞDUR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 11:58:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 16:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?