7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Esnafa son uyarı

Muğla Belediyesi yetkilileri tarafından 5 Haziran 2004’te yürürlüğe giren ve 1 yıldır çeşitli şekillerde anlatılan Gıda Yasası, esnafa son defa anlatıldı. Muğla Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ünal Kiraz ve Gıda Kontrolörü Mesut Durmuş ile Belediye Zabıta Amiri Şevket Gülen, esnafa son bir uyarıda bulundu.

Yasa gereği açık pazar yerinde sebze, meyve haricinde gıda maddesi satanlara ruhsat veremeyeceklerini belirten Zabıta Amiri Gülen, "Sadece halk pazarının kurulduğu günlerde yer verebiliriz" dedi.

Açık pazar yerlerinde bu uygulamanın nasıl olacağını anlatan gıda kontrolörü Mesut Durmuş da, yasanın bir yıl önce uygulamaya girdiğini ve esnafın kendine çeki düzen verebilmesi için bir yıl ceza uygulamadıklarını belirterek, "Açık pazar yerinde frigorofik olmayan camekanlarda süt ve süt ürünü satılamaz. Malın pazar yerine yine frigorofik, yani soğutmalı araçla getirilmesi gerekir. Ayrıca esnafın, pazardan sonra malını saklayabileceği soğuk hava deposuna sahip olması gerekir" dedi.

Yasanının uygulanmasında gösterilen bir yıllık tölarans süresinin 5 Haziran 2005’te dolmuş olacağını ifade eden Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Ünal Kiraz ise, "Bakanlığımız bundan önce sadece üretim yerlerinden sorumluydu. Şimdi 5 Haziran 2004 tarihli yasa ile gıda satışı yapılan yerlerden de sorumlu. Bir yıl yasayı tanıtmaya çalıştık. Bilgilendirme toplantıları yaptık. Bundan sonra il genelinde denetimlerde bilgilendirme dışında cezai müeyyidelere başlayacağız. Başta pazar yerleri olmak üzere her yerde açıkta gıda satışı kesinlikle yasak. Cezalar çok ağır. Amacımız ceza kesmek değil, ama mecbur kalmamalıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:18:21
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 18:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?